Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over ilex dark green

Van alle Japanse hulst is dit de meest populaire soort. De ‘Dark Green’ is een relatief nieuwe cultivar met donkere twijgen en diepgroen blad. Alleen aan de nieuwe scheuten heeft het blad nog een lichtgroene kleur. De vorm van het blad heeft veel weg van de buxusplant. Omdat de buxusplant de laatste jaren op steeds meer plaatsen wordt aangetast door de buxusschimmel en buxusmot en deze plant daar ongevoelig voor is, wordt ze veel gebruikt als alternatief. De plant staat daarom ook wel bekend als een buxusvervanger.

Ook andere cultivars van de Japanse hulst zijn prima geschikt voor gebruik als haag. Bekijk ze hier allemaal.

Ilex ‘Dark Green’ planten en snoeien

De Ilex crenata is een gemakkelijke tuinplant die bovendien goed winterhard is. Zowel in de zon als in de schaduw kan de plant prima uit de voeten. Deze plant heeft een lichte voorkeur voor een zure grond. We raden daarom aan tuinturf te gebruiken bij het planten van deze haagplant. Vermeng de tuinturf met de aarde in het plantgat. U kunt deze tuinturf samen met de planten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl.

Nadat u de haag heeft geplant kunnen de struiken meteen worden gesnoeid. Snoei daarbij alle planten op dezelfde hoogte terug. U zorgt op die manier meteen voor een strak haagbeeld en het stimuleert de ontwikkeling van meer scheuten zodat de haag snel dicht groeit.

Het is aan te raden om deze wintergroene haagplant minimaal een keer per jaar te snoeien. Dit kan het beste rond eind juni/begin juli. Snoei altijd op een koele en bewolkte dag zodat het blad niet verbrand. De plant kan eventueel een tweede keer worden gesnoeid in september.

Ilex ‘Dark Green’ kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Tuinplantenwinkel.nl levert de Ilex ‘Dark Green’ altijd in pot. Dit geeft een aantal voordelen: planten in pot zijn het hele jaar door aan te planten en groeien direct aan. Zo heeft u snel resultaat. De planten zijn in meerdere maatvoeringen verkrijgbaar. Van de jongste planten (10 tot 15 centimeter hoog bij aanschaf) heeft u ongeveer 7 tot 10 planten per strekkende meter nodig. Bij grotere maten wijkt dit aantal af. Ons advies hierover vindt u op de productpagina’s.

Naast struikjes/ haagplanten bieden we ook al in vorm gesnoeide bolvormen en kegelvormen aan, deze vind u op deze pagina ook terug. Deze kunne een aanvulling op uw haag zijn als los element in de tuin of als groep. De kegels kunt u bijvoorbeeld ook op/in de hoeken van de hagen planten. 

Wij geven garantie op het aangroeien van alle planten en bomen. Zo kunt u vertrouwd online kopen met garantie.

Ilex Dark Green

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.