Menu
Geen producten gevonden

»

Ilex crenata 'Dark Green' - kegelvorm

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse hulst
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde potmaat: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde hoogte: Maak uw keuze

Ilex crenata 'Dark Green' of Japanse hulstkegel - Informatie:

De Japanse hulst is een van de meest gekozen vervangers voor buxus, maar is eigenlijk veel meer dan dat. De plant is een sterke, wintergroene struik die zich goed laat snoeien in elke vorm. Deze kegelvorm komt goed tot zijn recht in zowel de tuin als in een pot. Het blad is ovaalrond en de 'Dark Green' heeft donkere, bijna zwarte twijgen. Bij jonge scheuten is het blad lichtgroen van kleur, maar deze verkleuren donkerder wanneer het blad ouder wordt. De plant lijkt wat betreft uiterlijk sterk op buxus, maar is niet gevoelig voor de buxusschimmel of rups van de buxusmot.

 

Standplaats:

Ilex crenata 'Dark Green' groeit zowel in de zon als in de schaduw, en is dus bijna overal in de border aan te planten. Japanse hulstkegel staat het liefst in een vochtige, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Bij dit product kunt u een keuze maken voor het gewenste formaat bij levering. U kunt deze maatvoering van de kegel behouden door de plant ieder jaar een of twee keer te snoeien.

 

Onderstaand vindt u de afmetingen van de potten per product:

 

Kegelhoogte 30-40 cm Potmaat: Ø19 cm
Kegelhoogte 40-50 cm Potmaat: Ø23 cm
Kegelhoogte 50-60 cm Potmaat: Ø23 cm
Kegelhoogte 60-70 cm Potmaat: Ø25 cmDe Ilex crenata 'Dark Green' - kegelvorm | Japanse hulst koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.