Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over toscaanse jasmijn

Deze klimplant biedt een welkom groenblijvend alternatief voor de klimop maar dient wel op een beschutte plek te worden aangeplant. Trachelospermum jasminoides ofwel Toscaanse Jasmijn bloeit met witte stervormige, heerlijk geurende bloemen. De bloei begint meestal in juni en duurt tot en met de hele maand juli. In de maanden daarna kan de plant sporadisch nog her en der een bloem geven.

Deze klimplant is wintergroen en zorgt voor een altijd groene begroeiing. De ranken van de Toscaanse jasmijn zoeken naar steun. U dient daarom een draad- of latwerk tegen de muur of schutting aan te brengen. De ranken zullen zich daar vanzelf omheen slingeren. Het beste groeit deze tuinplant in de zon op een warme en luwe plaats, bijvoorbeeld tegen een warme muur. Daar kan de klimplant tot 3 à 4 meter hoog en breed uitgroeien.

Toscaanse Jasmijn kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

We bieden op onze webshop een aantal maatvoeringen aan van deze klimplant. Zo kunt u er voor kiezen om meteen al een plant van een hogere maat aan te planten of een kleinere. Deze planten staan in pot en zijn daardoor jaarrond te planten.

Het planten en verzorgen van de Toscaanse Jasmijn

Plant Trachelospermum jasminoides in goed doorlaatbare voedselrijke grond. Op een zonnige plek bloeit de plant het meest rijk maar de plant groeit ook op halfbeschaduwde en zelfs schaduwrijke plekken in de tuin. Geef op tijd voldoende water bij droogte en in het voor- en najaar wat organische mest. De tuinplant kan in het latere voorjaar licht gesnoeid worden om het gewenste model erin te houden. Na de winter kunnen dode bevroren takjes weg gesnoeid worden.

Bij strenge (-10 0C) of zeer strenge (-15 0C) vorst raden we aan om de voet van de plant te beschermen. Mocht de plant invriezen dan is deze weer goed in staat te herstellen van onderaf.

Als de plant in een pot staat raden we aan om de plant bij deze temperaturen tijdelijk binnen te halen. Zet hem dan op lichte en een koele plaats (geen kamertemperatuur).

 

Toscaanse jasmijn krijgt witte geurende bloemen

 

Inspiratie Toscaanse jasmijn:

Toscaanse jasmijn heeft steun nodig bij het klimmen

 

Begeleid de Toscaanse jasmijn tijdens het klimmen, deze is niet zelf hechtend. 

Toscaanse jasmijn bloeit rijkelijk op een zonnige standplaats

 

Deze geurende Jasmijn bloeit rijkelijk op een warme zonnige standplaats. 

 

Toscaanse jasmijn kan een oude muur opfleuren

 

Oude muren fleuren helemaal op met een klimplant zoals de Toscaanse jasmijn. 

 

Toscaanse jasmijn

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.