Menu
Geen producten gevonden

»

Trachelospermum jasminoides 'Star of Toscane'

Product informatie

Nederlandse naam: Toscaanse jasmijn of Sterjasmijn
Bloeitijd: Juni - Juli en daarna sporadisch
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Door ons geleverde hoogte: 40/60 cm

Trachelospermum jasminoides 'Star of Toscane' of Gele sterjasmijn - Informatie:

Sterjasmijn, zo wordt de Toscaanse jasmijn ook vaak genoemd. Als je naar de bloemvorm kijkt, is meteen duidelijk dat daar de naam Sterjasmijn vandaan komt. In de vroege zomer komen er namelijk vele stervormige bloemetjes aan deze klimplant. Meestal zijn het witte bloemen, maar bij de Trachelospermum jasminoides 'Star of Toscane' zijn deze geel van kleur. Soms wordt vermeldt dat de bloeitijd tot en met september aanhoudt. In theorie klopt dit, maar de late bloei bestaat voornamelijk uit her en der een bloemetje verspreid over de tuinplant. Een voordeel van deze klimplant is dat hij in de winter groen blijft. Iets waar op gelet moet worden, is dat er bij strenge vorst (kouder dan -10 C) schade aan de plant kan optreden. Vooral als hij koude oosten wind te verduren krijgt, is er kans op invriezen van gedeelten van de Toscaanse Jasmijn. 

 

Standplaats:

Het beste gedijt de Toscaanse jasmijn op een zonnige plek. Als hij daarnaasst ook nog in de luwte komt te staan, dan kan de koude wind er in de winter geen vat op hebben. De Trachelospermum jasminoides 'Star of Toscane' is een klimplant die niet uit zichzelf hecht. Hij heeft hulp nodig om te kunnen klimmen. Een gaashekwerk of een aantal (staal) draden zouden hiervoor kunnen dienen. 

 

Snoei en onderhoud:

De Sterjasmijn is geen snelle groeier. Hierdoor is slechts een lichte vormsnoei voldoende. Dit kan in de zomer na de bloei gebeuren. Let op dat er uit de snoeiwond wit melksap kan lekken. Dit geeft vlekken op kleding, is plakkerig en kan bij een gevoelige huid voor irritatie zorgen. Bescherm de voet van deze tuinplant bij strenge vorst door er bijvoorbeeld een laag blad of een oude deken overheen te leggen. 

 

Voor algemene informatie over klimplanten klik hier!   De Trachelospermum jasminoides 'Star of Toscane' | Toscaanse jasmijn of Sterjasmijn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.