Clematis tangutica

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Bosrank
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 11 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm
Beschrijving

Clematis tangutica of Bosrank - Informatie:

De meest opvallende en ook veruit mooiste eigenschap van de Clematis tangutica zijn de gele bloemen. Waar een Bosrank bijna altijd open en staande bloemen heeft, is de bloeiwijze van de Clematis tangutica hangend als een klokje (maar zeker niet minder mooi!). Deze Bosrank begint in juni met bloeien. Met een beetje geluk bloeit hij door tot in de nazomer. Na de bloei verschijnen er witte pluizenbollen aan de Clematis tangutica die ook veel sierwaarde aan deze tuinplant geven.

 

Standplaats:

Bij voorkeur staat de Bosrank in de zon, zonder dat de hete zonnestralen op de voet van de plant kunnen komen. Dit is te voorkomen door een lage beplanting rondom de voet van de Bosrank (Lage sedum soorten zijn zeer geschikt) of door bijvoorbeeld een oude dakpan te plaatsen die de zon tegenhoudt.

 

Snoei ne onderhoud:

Clematis tangutica kan na de winter teruggeknipt worden tot op zo'n 50 cm boven de grond. Hij bloeit op jonge, nieuwe scheuten. Perfecte klimplant voor een pergola. De Clematis tangutica | Bosrank koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.