Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over italiaanse cipres

De Italiaanse cipres is een lange, smalle naaldboom met altijd groene bladeren, die erg lang en oud kan worden, waardoor de tuinplant in de mythologie het eeuwige leven symboliseert. Deze statige tuinplant is een echte eyecatcher in iedere tuin, heeft weinig last van ziektes en verspreid ook nog een aangename geur. Van de bladeren en zaden wordt beweerd dat ze een geneeskrachtige werking hebben.

Italiaanse Cipres planten

Deze tuinplant staat graag op een enigszins beschutte plaats in de zon in een vochtige, maar goed doorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. De Italiaanse cipres past als solitair in een groter tuin of als groeps- of laanbeplanting in de grotere tuinen en parken. Zorg voor voldoende ruimte tussen de bomen, zodat ze voldoende licht en ruimte kunnen vangen.

Italiaanse Cipres onderhouden en verzorgen

Bij warm, droog weer heeft deze tuinplant regelmatig water nodig; zorg er wel voor dat de wortels niet te nat worden, anders gaan ze rotten. De Italiaanse cipres heeft van nature een mooie slanke vorm, waardoor flinke snoei niet nodig is. Takken, die de gewenste zuilvorm verstoren, mogen in april worden teruggesnoeid, zodat nieuwe, frisse scheuten zorgen voor verjonging van de boom. De tuinplant is redelijk winterhard, maar bij strenge vorst is bescherming met een vliesdoek aan te raden; verwijder dit doek weer als de temperatuur oploopt.

 

Italiaanse Cipres

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.