Informatie over biologische bessenstruiken

Op Tuinplantenwinkel.nl is een groot assortiment bessenstruiken beschikbaar. Dit zijn vele bessensoorten en daarnaast per soort verschillende rassen. Alles bij elkaar zijn dit meer dan 70 producten. Een deel hiervan zijn biologisch geteelde bessenstruiken. Dit zijn planten die tijdens het opkweken niet blootgesteld zijn geweest aan chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Tuinplantenwinkel heeft een certificaat van SKAL dat ons officieel toestaat om deze biologische bessenstruiken te mogen verkopen. Op deze pagina vindt u enkel het biologische assortiment aan bessenstruiken. Elders op de site komt u de biologische planten ook tegen tussen de overige fruitplanten. De biologische planten zijn daar te herkennen aan het groene BIO-label in de foto's.

 

Welke soorten biologische bessenstruiken zijn er?

Op Tuinplantenwinkel.nl worden een aantal bessensoorten ook als biologische struik aangeboden. Het assortiment is minder uitgebreid dan bij de gewone bessenstruiken, maar toch is er voldoende keuze! Hieronder volgt een kleine toelichting per soort:

 

Rode bes als biologische bessenstruik

Rode bessen zijn de klassieker onder de bessenstruiken. Het meestverkochte ras 'Jonkheer van Tets' is er nu ook als biologische variant.

 

Zwarte bes als biologische bessenstruik

Zwarte bessen zijn de Cassis-bessen. Zwarte bessen worden verwerkt tot jam of sap. Er zijn twee rassen biologische zwarte bessenstruiken. Dit zijn de Ribes nigrum 'Titania' en Ribes nigrum Lowberry 'Little Black Sugar'. Deze laatste soort heeft een compactere groeiwijze. Beide zijn zelfbestuivend.

 

Blauwe bes als biologische bessenstruik

Blauwe bessen worden ook wel eens bosbessen genoemd. Ze zijn heel gezond en ook smakelijk om zo uit de hand te eten. Blauwe bessen zijn zelfbestuivend, maar het aanplanten van verschillende rassen bevordert de vruchtdracht. Op Tuinplantenwinkel bieden we de  volgende biologische Blauwe bessen aan: Vaccinium corymbosum 'Brigitta Blue', Vaccinium corymbosum Goldtraube 71' en de Vaccinium corymbosum 'Little Blue Wonder'. Tenslotte is er nog de Vaccinium corymbosum 'Pink Lemonade' met roze gekleurde bessen. 

 

Kruisbes als biologische bessenstruik

De Kruisbes geeft lekkere vruchten. Hij is er als biologische bessenstruik met geel/groene vruchten ('Lady Sun') en met roodgekleurde vruchten ('Lady Late')

 

Honingbes als biologische bessenstruik

De Honingbes is een minder bekende bessensoort. Zeker als u al een aantal verschillende bessensoorten heeft staan, is de Honingbes (Lonicera kamtschatica) een leuk alternatief. Deze biologische Honingbes is familie van de kamperfoelie

 

Japanse wijnbes als biologische bessenstruik

Ook de Japanse wijnbes is minder bekend. Hij groeit hetzelfde als de biologische braam en de biologische framboos en is daar ook familie van. Het is dus een soort van klimplant die langs een draad, paal of muur geleid moet worden. De biologische Japanse wijnbes is een zelfbestuivende plant.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.