Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over camellia japonica

Deze plant bloeit uitbundig in het voorjaar en is de populairste soort camelia. De bloemen hebben wat weg van rozen en soms wordt de plant, bij het zien, er ook mee verward. Het zijn wintergroene struiken die het liefst staan op een beschutte plek in de tuin. Ze houden niet van een koude oostenwind in de winter en ook niet van de hete middagzon.

De struik groeit vrij traag en kan een hoogte bereiken van 3 meter, maar is ook gemakkelijk kleiner te houden. In de winter blijft de plant groen en zorgen de grote leerachtige bladeren voor een aangenaam beeld. Te midden van de bladeren kunt u de bloemknoppen al ontwaren die in het voorjaar opzwellen tot flinke bollen alvorens ze zich openen. De Camellia komt het mooist tot zijn recht als solitair of aangeplant achteraan de border.

Camellia japonica onderhouden en snoeien

Camelia’s voelen zich het beste thuis op een humeuze en zure bodem. De standplaats is daarnaast erg belangrijk. Omdat de bloemknoppen en jonge planten gevoelig zijn voor strenge vorst dient de plant op een beschutte plek in de tuin worden geplant. We raden aan om daarbij tuinturf te gebruiken. Dit maakt de grond zuurder en lekker humeus (rijk aan humus). Daarbuiten zijn het vrij onderhoudsarme planten in tegenstelling tot wel eens gedacht wordt.

Camellia japonica kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel vindt u een ruim assortiment. De bloemen verschijnen in de kleuren rood, roze en wit. Daarnaast zijn er tweekleurige variëteiten zoals de Camellia japonica ‘Bonomiana’. De planten zijn in verschillende formaten te bestellen. Dit gaat gemakkelijk online. De grootste keuze heeft u tussen september en eind maart. In de zomer zijn deze planten tijdelijk niet leverbaar.

Camellia japonica

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.