Menu
Geen producten gevonden

Informatie over vlinderstruiken

Vlinders zijn misschien wel de meest begeerde soort van alle insecten. Fladderend van bloem tot bloem toont de natuur zich op zijn mooist. Wat is er fijner dan deze insecten een handje te helpen? De bloemen van de vlinderstruik ‘Buddleja’ zitten boordevol heerlijke nectar die bij vlinders in de smaak valt. En bovendien zijn het ook nog mooie planten. Snoei ze terug in maart, om later in het jaar de mooiste en grootste bloemen te verkrijgen. Vlinderstruiken zijn over het algemeen vrij groot. De vlinderstruiken ‘Empire Blue’ of ‘Black Knight’ zijn zeer mooie flinke struiken, die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn in onze webwinkel. Toch kunt u in onze webshop ook kleinere soorten vlinderstruiken vinden voor in de tuin. Een mooi voorbeeld hiervan is de Buddleja ‘Blue Chip’, een compacte versie van de vlinderstruik. Een minder bekende soort is de ‘Bloomtastic Lavenderdream'. Deze vlinderstruik groeit mooi breed en laag, en er zullen dan ook volop vlinders op af komen. Kortom, vlinderstruiken zijn voor iedere tuin geschikt! U kunt de vlinderstruiken online bij ons bestellen tegen een goede prijs. Zowel online als in ons plantencentrum kunt u zich laten verrassen door het aanbod. 

 

Vlinderstruiken bloeien prachtig in de zomer met kleurrijke bloemtrossen

 

Inspiratie Vlinderstruiken:

Als er een plant is waar vlinders verzot op zijn dan is het de vlinderstruik

 

Vlinderstruiken zijn niet compleet zonder vlinders. Alle duizenden afzonderlijke bloemen zitten vol met een heerlijk nectar voor deze prachtige insecten.

Vlinderstruiken komen het beste tot hun recht in een bloemrijke border

 

Vlinderstruiken komen goed tot hun recht in een bloemrijke border. Voor de bijen en vlinders is er zo het hele jaar door iets te halen.

 

Vanaf juli tot in september bloeien vlinderstruiken met kleurrijke trossen

 

De bloempluimen van vlinderstruiken verschijnen van juli tot september. Snoei de struiken in het voorjaar kort terug voor een langere en rijkere bloei.

 

Video's over Vlinderstruiken:

 

 

De vlinderstruik 'Empire Blue' en 'Nanho Blue' bloeien allebei met bijna dezelfde kleur. Toch zijn er verschillen.

 

 

Vlinderstruiken stellen weinig eisen aan de bodem maar groeien het beste op humusrijke grond die niet te nat is. Wij adviseren om aanplantgrond te gebruiken bij het planten van deze struiken.

 

 

Naast vlinderstruiken die vrij groot worden zijn er tegenwoordig tal van variëteiten die lekker compact blijven. In deze video stellen wij de Buddleja 'Blue Chip' en 'Dreaming Lavender' aan u voor. De laatstgenoemde heeft tegenwoordig een opvolger genaamd Buddleja Free Petite 'Lavender Flow' met dezelfde groeiwijze.

 

Beoordeeld door klanten met een 9.5 uit 13311 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

PayPal iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.