Informatie over vlinderstruiken

Een Vlinderstruik (Buddleja davidii) dankt zijn naam aan zijn enorme aantrekkingskracht op vlinders. Van alle insecten zijn vlinders misschien wel de meest begeerde soort. Als de vlinderstruik bloeit fladderen ze van bloem tot bloem, de natuur toont zich zo op zijn mooist en verrichten ze erg nuttig werk. Dat geldt natuurlijk ook voor de bijen, hommels en andere nectarliefhebbers. Wat is er fijner dan deze insecten een handje te helpen?

 

De bloemen van de Vlinderstruik, oftewel Buddleja zitten boordevol heerlijke nectar die bij vlinders extra in de smaak valt. En bovendien zijn het ook nog mooie planten met een lange bloei. Snoei ze terug in maart, om later in het jaar de mooiste en grootste bloemen te verkrijgen.

 

Welke soorten Buddleja zijn er?

Een Vlinderstruik is over het algemeen een vrij grote struik. De Buddleja davidii Empire Blue en Black Knight zijn beide zeer mooie, maar flinke struiken met een uiteindelijk hoogte tussen de 1,5 en 2 meter. Wilt u een grote vlinderstruik kopen? Er zijn verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar in onze webwinkel.

 

Naast de gewone hoge soorten vindt u in onze webshop namelijk ook kleinere soorten vlinderstruiken. Een Mini vlinderstruik past in elke tuin en heeft dezelfde fraaie bloemen die makkelijk gevonden worden door vlinders en andere insecten. Een mooi voorbeeld van een Dwerg vlinderstruik is de Buddleja Blue Chip. Dit is een compacte versie van een vlinderstruik. Is deze kleine vlinderstruik wit? Dan heeft u te maken met de Buddleja davidii White Chip. Naast de Chip-vlinderstruik is er ook nog een vlinderstruik in de ‘Free-Petite-serie'. Ook deze struiken groeien compact en blijven laag, maar hebben nog steeds een even grote aantrekkingskracht op vlinders en een uitbundige bloei.

 

Vlinderstruik snoeien

Wanneer een Vlinderstruik snoeien? Dat vragen veel mensen zich af. De Vlinderstruik bloeitijd is van Juli tot en met September en om in die periode zoveel mogelijk bloemen te hebben, is optijd snoeien van belang. Ons advies is om in maart de Vlinderstruik op 30 tot 40 cm boven de grond af te zagen. Op deze manier houdt u de vlinderstruik compact.

 

Aan het eind van deze takken zullen nieuwe scheuten ontstaan en zo zal de vlinderstruik weer prachtig in bloei komen. U kunt uitgebloeide bloemen wegknippen om de bloei te verlengen en te bevorderen. Een Buddleja snoeien, kunt u ook uitstellen, maar dan zal de vlinderstruik elk jaar groter worden en kan hij uit model raken. Als u de ruimte heeft, is dit het proberen waard, maar anders is een vlinderstruik snoeien wel degelijk elk jaar nodig.  

 

Vlinderstruik kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Wilt u een vlinderstruik kopen? Voor elk plekje in de tuin is een geschikte Buddleja te krijgen. Bekijk online ons aanbod en laat u verrassen. Van een aantal soorten is ook een XL-versie verkrijgbaar. Dit zijn dezelfde soort vlinderstruiken, maar dan al een maatje groter. Alle vlinderstruik planten worden geleverd in pot en zijn het hele jaar door aan te planten behalve bij vorst. Een vlinderstruik in pot geeft een kleurrijke toevoeging aan uw terras of op een balkon en zorgt voor prachtige bloempluimen die vlinders graag met een bezoekje komen vereren. Krijgt u geen genoeg van de paarse bloemen van de vlinderstruik? De onmiskenbare paarse bloemen van de heerlijke geurende Lavendel sluiten hier perfect bij aan. 

 

Vlinderstruiken bloeien prachtig in de zomer met kleurrijke bloemtrossen

 

Inspiratie Vlinderstruiken:

Als er een plant is waar vlinders verzot op zijn dan is het de vlinderstruik

 

Vlinderstruiken zijn niet compleet zonder vlinders. Alle duizenden afzonderlijke bloemen zitten vol met een heerlijk nectar voor deze prachtige insecten.

Vlinderstruiken komen het beste tot hun recht in een bloemrijke border

 

Vlinderstruiken komen goed tot hun recht in een bloemrijke border. Voor de bijen en vlinders is er zo het hele jaar door iets te halen.

 

Vanaf juli tot in september bloeien vlinderstruiken met kleurrijke trossen

 

De bloempluimen van vlinderstruiken verschijnen van juli tot september. Snoei de struiken in het voorjaar kort terug voor een langere en rijkere bloei.

 

Video's over Vlinderstruiken:

 

 

 

De vlinderstruik 'Empire Blue' en 'Nanho Blue' bloeien allebei met bijna dezelfde kleur. Toch zijn er verschillen.

 

 

 

Vlinderstruiken stellen weinig eisen aan de bodem maar groeien het beste op humusrijke grond die niet te nat is. Wij adviseren om aanplantgrond te gebruiken bij het planten van deze struiken.

 

 

 

Naast vlinderstruiken die vrij groot worden zijn er tegenwoordig tal van variëteiten die lekker compact blijven. In deze video stellen wij de Buddleja 'Blue Chip' en 'Dreaming Lavender' aan u voor. De laatstgenoemde heeft tegenwoordig een opvolger genaamd Buddleja Free Petite 'Lavender Flow' met dezelfde groeiwijze.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.