Informatie over vlinderstruiken

Vlinders zijn misschien wel de meest begeerde soort van alle insecten. Fladderend van bloem tot bloem toont de natuur zich op zijn mooist en verrichten ze erg nuttig werk. Dat geldt natuurlijk ook voor de bijen, hommels en andere nectarliefhebbers. Wat is er fijner dan deze insecten een handje te helpen?

 

De bloemen van de vlinderstruik ‘Buddleja’ zitten boordevol heerlijke nectar die bij vlinders extra in de smaak valt. En bovendien zijn het ook nog mooie planten met een lange bloei. Snoei ze terug in maart, om later in het jaar de mooiste en grootste bloemen te verkrijgen.

Soorten vlinderstruiken op een rijtje

Vlinderstruiken zijn over het algemeen vrij grote struiken. De ‘Empire Blue’ of ‘Black Knight’ zijn zeer mooie, maar flinke struiken met een uiteindelijk hoogte tussen de anderhalve en twee meter. Naast deze zijn er nog meer verschillende kleuren verkrijgbaar zijn in onze webwinkel.

 

Naast de gewone hoge soorten vindt u in onze webshop ook kleinere soorten vlinderstruiken voor in de tuin. Een mooi voorbeeld van deze dwergvlinderstruiken is de Buddleja ‘Blue Chip’, een compacte versie van deze struik. Van deze ‘Chip-serie’ bestaat ook een witte en paarse variant.

 

Naast de Chip-vlinderstruik zijn er ook nog vlinderstruiken in de ‘Free-Petite-serie’. Ook deze struiken groeien compact en blijven laag, en er zullen dan ook volop vlinders op af komen.

Vlinderstruiken kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Voor elk plekje in de tuin is een geschikte vlinderstruik te verkrijgen. Bekijk online ons aanbod en laat u verrassen. Van een aantal soorten is ook een XL-versie verkrijgbaar. Dit zijn dezelfde soort vlinderstruiken, maar dan al een maatje groter. Alle vlinderstruik planten worden geleverd in pot en zijn het hele jaar door aan te planten behalve bij vorst.

 

Vlinderstruiken bloeien prachtig in de zomer met kleurrijke bloemtrossen

 

Inspiratie Vlinderstruiken:

Als er een plant is waar vlinders verzot op zijn dan is het de vlinderstruik

 

Vlinderstruiken zijn niet compleet zonder vlinders. Alle duizenden afzonderlijke bloemen zitten vol met een heerlijk nectar voor deze prachtige insecten.

Vlinderstruiken komen het beste tot hun recht in een bloemrijke border

 

Vlinderstruiken komen goed tot hun recht in een bloemrijke border. Voor de bijen en vlinders is er zo het hele jaar door iets te halen.

 

Vanaf juli tot in september bloeien vlinderstruiken met kleurrijke trossen

 

De bloempluimen van vlinderstruiken verschijnen van juli tot september. Snoei de struiken in het voorjaar kort terug voor een langere en rijkere bloei.

 

Video's over Vlinderstruiken:

 

 

De vlinderstruik 'Empire Blue' en 'Nanho Blue' bloeien allebei met bijna dezelfde kleur. Toch zijn er verschillen.

 

 

Vlinderstruiken stellen weinig eisen aan de bodem maar groeien het beste op humusrijke grond die niet te nat is. Wij adviseren om aanplantgrond te gebruiken bij het planten van deze struiken.

 

 

Naast vlinderstruiken die vrij groot worden zijn er tegenwoordig tal van variëteiten die lekker compact blijven. In deze video stellen wij de Buddleja 'Blue Chip' en 'Dreaming Lavender' aan u voor. De laatstgenoemde heeft tegenwoordig een opvolger genaamd Buddleja Free Petite 'Lavender Flow' met dezelfde groeiwijze.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.