Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over abelia

De Abelia is een sierheester, die oorspronkelijk uit China, Japan en Mexico komt. Deze tuinplant krijgt mooie bloemen en heeft glanzende bladeren, die bij een temperatuur hoger dan -10 graden in de winter aan de struik blijven. Als het kouder wordt verliest de Abelia het blad. Tuinplantenwinkel heeft de volgende soorten in het assortiment: de Abelia grandiflora 'Edward Goucher', die roze bloeit en een brede hoge groeiwijze heeft, Abelia grandiflora (XL), bloeit lang met wit-roze trompetvormige bloemen; de XL variant is bij levering meteen al wat groter, Abelia x grandiflora 'Kaleidoscope', bloeit met wit-roze bloemen en heeft oranje/rode verkleuring van het blad in de herfst, Abelia x grandiflora 'Kaleidoscope' is een snelle groeier en bloeit roze. Abelia 'Pinky Bells' heeft een bossige groeiwijze en bloeit met roze bloemen, die bijen en vlinders aantrekken.

Abelia planten

Hoe goed ze tegen de koude kunnen, hangt van de soort af. Het beste plant u de Abelia tegen een zonnige muur of in potten, die u in de winters binnen zet. Plant deze tuinplant het beste uit de wind. Elke normale humusrijke tuingrond is geschikt.

Abelia snoeien en verzorgen

Als in de lente de strenge vorst voorbij is, kunt u dode en zwakke takken helemaal wegknippen en oudere takken voor 1/3 deel inkorten. Dat stimuleert het vormen van nieuwe takken. De meeste bloemen komen aan de takken van het voorgaande jaar; verder regelmatig de uiteinden van de takken toppen, dan blijft de struik compact. Abelia kunt u vermeerderen, door in juli-augustus van half verhouten stekken 10 cm van de tak af te knippen, twee blaadjes aan deze stekken laten en die uit elkaar in een pot met voedselarme stekgrond te zetten. Benevel die stekken dan en zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Op een lichte plaats niet in de volle zon zetten en u heeft in de daarop volgende lente stekken met wortel, die in de tuin gezet kunnen worden.

 

Abelia bloeit in de zomer en het najaar

 

Inspiratie Abelia:

Abelia kunt u ook snoeien als haag

 

Abelia kunt u ook in een haagvorm snoeien.

Abelia bloeit erg lang

 

Abelia heeft een bossige groeiwijze en is een langbloeiende plant.

 

Bijen en vlinders vinden de bloemen van de abelia aantrekkelijk

 

De Abelia bloeit wit en roze en is half wintergroen.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.