Informatie over sneeuwklokjesboom

Wie de bloesem van de Sneeuwklokjesboom eenmaal gezien heeft, weet meteen waar de Nederlandse naam van deze boom vandaan komt. De bloemen lijken inderdaad erg veel op die van het Sneeuwklokje. De Halesia bloeit wel wat later in het voorjaar dan de alom bekende bloembol. Bijen zoeken de bloemen van de Sneeuwklokjesboom graag op.

Is de Sneeuwklokjesboom meerstammig?

Ja dat kan zeker! De natuurlijke groeiwijze van de Halesia carolina is struikvormig met een breed uitstaande takken. Dit leent zich uitstekend voor het vormen van een meerstammige boom. Wanneer er een hoogstamboom gewenst is, dan er beter voor de Halesia monticola gekozen worden. De groeiwijze van deze soort is meer opgaand en minder breed, waardoor er makkelijker een doorgaande stam gevormd kan worden. 

Sneeuwklokjesboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden zowel de boomvorm Halesia monticola als de struikvorm / meerstammige boom Halesia carolina aangeboden. Daarnaast is er de op de Sneeuwklokjesboom lijkende Styrax japonicus. Ook deze boom heeft witte klokjesbloemen. De vruchten zijn wel verschillend van elkaar. De vruchten van de Sneeuwklokjesboom hebben zogenaamde vleugels, waardoor ze een stuk groter lijken. Dit kan dan weer verward worden met de bloesem van de Davidia involucrata (Zakdoekjesboom), waarvan de bloesem gevleugelde schutbladeren heeft. 

Sneeuwklokjesboom snoeien

In principe hoeft de Sneeuwklokjesboom niet gesnoeid te worden. De Halesia zal uitzichzelf uitgroeien tot een forse struik of kleine boom. Eventueel kunnen vormverstorende takken weggesnoeid worden. Dit geeft een mooiere en evenwichtigere uitstraling aan de boom. Om een meerstammige uitstraling aan de Sneeuwklokjesboom te geven, kunnen eventueel de onderste takjes van de stammen worden gesnoeid. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.