Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over sneeuwklokjesboom

Wie de bloesem van de Sneeuwklokjesboom of halesia carolina eenmaal gezien heeft, weet meteen waar de Nederlandse naam van deze boom vandaan komt. De bloemen lijken inderdaad erg veel op die van sneeuwklokjes. De Halesia bloeit wel wat later in het voorjaar dan de alom bekende bloembol. Bijen zoeken de bloemen van de Sneeuwklokjesboom graag op. Er zijn twee verschillende soorten verkrijgbaar bij tuinplantenwinkel.nl:

 

Halesia monticola - hoogstam

Halesia monticola bloeit in april - mei met een overvloed aan hangende, klokvormige, witte bloemen tegelijkertijd met de ontwikkeling van de eerste bladeren. Deze Sneeuwklokjesboom heeft een vrij smalle kroon maar de oudere takken gaan soms wat doorhangen. De bloemen groeien uit tot bruine, ovale steenvruchten, die nog lang blijven hangen. De Halesia monticola staat het liefst in de zon of halfschaduw in een licht vochtige grond, in een waterdoorlatende, voedselrijke bodem. In de herfst verkleurt het blad mooi geel en valt daarna af. Deze Halesia heeft weinig onderhoud nodig. Snoei kan zich beperken tot het weghalen van dode en vormverstorende takken. Snoei in de winter op een vorstvrije dag de wortels gaan diep en de plant kan goed tegen een vochtige standplaats.

 

Halesia carolina - struikvorm of meerstammige boom

De bloemen van de Halesia carolina verschijnen bijzonder talrijk in april-mei met een overdaad aan hangende, klokvormige bloemetjes aan de nog kale takken die uitgroeien tot gevleugelde steenvruchten. Het groene blad kleurt in de herfst geel en vallen daarna af; de tuinplant is goed vorstbestendig. Oude stammen kunnen soms afschilferen. De XL+ variant van de Sneeuwklokjesboom is meteen al een grote struik en wat voller zodat er meteen al een wat groter exemplaar in uw tuin staat; hij wordt vaak toegepast als solitair in de grotere tuinen en parken.

 

De natuurlijke groeiwijze van de Halesia carolina is struikvormig met een breed uitstaande takken, wat zich uitstekend leent voor het vormen van een meerstammige boom en hij ook zeer geschikt is voor kleine tuinen. Wanneer er een hoogstam boom gewenst is, dan er beter voor de Halesia monticola gekozen worden. De groeiwijze van deze soort is meer opgaand en minder breed, waardoor er makkelijker een doorgaande stam gevormd kan worden. Deze tuinplant staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vochthoudende, humusrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Ook zure grond wordt goed verdragen.

 

Veel snoei heeft de Halesia Carolina niet nodig; laat hem zoveel mogelijk normaal uitgroeien en beperk je tot begeleidingssnoei in de winter bij vorstvrij weer. Verwijder dan bij deze sneeuwklokjesboom eventueel wat oude stammen, dubbele toppen, gebroken takken en schurende takken.

 

Een sneeuwklokjesboom plaatsen op licht vochtige grond en ook zure grond kan dat ?

De Halesia carolina is een makkelijke boom en kan eigenlijk op elke grond soort staan en dat zal geen invloed op de groei hebben kom hem uitzoeken op onze boomkwekerij - plantencentrum misschien ziet u nog meer en krijgt u andere producten gevonden die mooi te combineren zijn er is veel verkrijgbaar zoals leibomen en haagplanten en dakbomen en andere tuinplanten keuze in overvloed, en u heeft geen zorgen over het bezorgen we werken met eigen transport en verpakken het perfect ook een boompaal of boompalen en boomband kunt u tegelijk mee bestellen zo is alles perfect geregeld met aangroeigarantie .

 

Sneeuwklokjesboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden zowel de boomvorm Halesia monticola als de struikvorm / meerstammige boom Halesia carolina aangeboden. Daarnaast is er de op de Sneeuwklokjesboom lijkende Styrax japonicus. Ook deze boom heeft witte klokjesbloemen. De vruchten zijn wel verschillend van elkaar. De vruchten van de Sneeuwklokjesboom hebben zogenaamde vleugels, waardoor ze een stuk groter lijken. Dit kan dan weer verward worden met de bloesem van de Davidia involucrata (Zakdoekjesboom), waarvan de bloesem gevleugelde schutbladeren heeft. 

 

Als u bij Tuinplantenwinkel.nl de sneeuwklokjesboom koopt, dan wordt deze altijd in pot geleverd. Hij is dus niet leverbaar op blote wortel. Dit betekent dat de wortels volledig ontwikkeld zijn en de boom het hele jaar door (behalve bij vorst) geplant kan worden; dus ook in de zomermaanden. Let er dan wel op dat de boom bij warme en droge periodes voldoende extra water krijgt. De kluit van de boom heeft dan nog niet voldoende contact met de omliggende aarde om voldoende vocht uit de grond te zuigen. Wanneer de sneeuwklokjesboom  in het najaar of winter wordt aangeplant, heeft u naar het water geven geen omkijken. Doorgaans is de grond in die periode vochtig genoeg. Daarnaast is de boom dan ook in rust, waardoor hij weinig tot geen vocht en energie nodig heeft.

 

Sneeuwklokjesboom of halesia carolina snoeien

In principe hoeft de Sneeuwklokjesboom niet gesnoeid te worden. De jonge boom zal uit zichzelf uitgroeien tot een forse struik of kleine boom maar eventueel kunnen vormverstorende takken weggesnoeid worden. Dit geeft een mooiere en evenwichtigere uitstraling aan de boom. Om een meerstammige uitstraling aan de Sneeuwklokjesboom te geven, kunnen eventueel de onderste takjes van de stammen worden gesnoeid. 

 

Veelgestelde vragen over de sneeuwklokjesboom

Is de sneeuwklokjesboom alleen verkrijgbaar als hoogstam boom?

Antwoord: De Halesia monticola is bij tuinplantenwinkel.nl verkrijgbaar als hoogstam, de Halesia carolina is een struikvorm die zich uitstekend leent voor het vormen van een meerstammige boom.

 

Hoe groot wordt een sneeuwklokjesboom?

Antwoord: Afhankelijk van de standplaats kan de boomvorm wel 6meter tot 8 meter hoog worden. De struikvorm blijft met 3 - 5 meter een stuk kleiner.

 

Kun je online een sneeuwklokjesboom kopen bij tuinplantenwinkel.nl?

Antwoord: Wij bezorgen alle bomen en struiken met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat deze met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw sneeuwklokjesboom is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de planten is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren deze bomen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bestelling komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de Sneeuwklokjesboom komen brengen.

 

Kun je een sneeuwklokjesboom ook afhalen?

Antwoord: Naast laten bezorgen kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw Halesia Carolina of H. monticola bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw bestelling klaarstaat.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij voor direct contact met onze professionele en enthousiaste medewerkers en een heerlijk kopje koffie of thee.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.