Informatie over zomerframboos

Bij frambozenstruiken wordt er onderscheid gemaakt tussen zomer- en herfstdragende soorten. Niet alleen de oogsttijd maar ook de snoei- en teeltwijze verschilt tussen beide groepen.

Zomer frambozen zijn frambozen die rond eind mei bloeien op scheuten van het vorige jaar. De nieuwe scheuten worden gevormd op het moment dat de vruchten aan de scheuten van het afgelopen jaar rijpen. De vrucht vormt zich in het midden van de zomer zo rond juli / augustus. De plant is een echte favoriet in de fruittuin, want de vruchtopbrengst is vaak hoog en het onderhoud is vrij makkelijk.

Zomerframboos kopen bij tuinplantenwinkel.nl

We bieden diverse soorten zomerframbozen aan, naast de rozerode soorten bieden we ook een gele zomerframboos aan. Bekende zomerrassen zijn de Rubus idaeus ‘Malling Promise’ en ‘Glen Ample’. Beide geven zoete vruchten. De planten zijn in pot gekweekt en hebben een prima wortelgestel. Omdat u de planten in pot koopt kunt u jaarrond frambozen planten.

U bestelde tuinplant wordt binnen de aangegeven levertijd thuisbezorgd door onze eigen bezorgdienst. Tevens geven wij aangroeigarantie op alle planten en bomen.

Zomerframboos planten en snoeien

Het beste plant u de struiken tegen een gaaswerk of enkele gespannen draden, zodat u de plant uit kan leiden of uit kan laten waaieren. Voordeel hiervan is dat bij iedere twijg zon kan komen. De beste standplaats is dan ook zonnig op het liefst voedzamere grond.

Snoei na de oogst de oude takken weg en bindt de nieuwe scheuten aan. Soms zijn er erg veel nieuwe scheuten; u kunt dan het beste een selectie maken van de stevigste en sterkste takken. Een aantal van 3 tot 5 takken per strekkende meter is voldoende. Snoei de overige twijgen tot de grond toe weg. Voordeel van deze selectiemethode is dat u in het volgende jaar gezondere en grotere vruchten zult krijgen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.