Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over nandina domestica

Schijnbamboe is de Nederlandse naam voor een heester die niet verwant is met de Bamboe, maar het uiterlijk heeft er wel wat van weg. De Latijnse naam van deze tuinplant is Nandina domestica. Oorspronkelijk komt de Hemelse bamboe uit China en Japan en is daar met name geliefd door zijn bijzondere verkleuring van het blad: van rood in het voorjaar naar groen in de zomer en dan weer rood in de herfst en winter. Er zijn ook soorten die meer oranje of juist lichtgroen kleuren. Bovendien vormen zich bij de Nandina domestica in de zomer decoratieve, witte, pluimvormige bloemen, waarna er in het najaar rode bessen verschijnen. Die bessen blijven vaak de gehele winter aan de plant zitten. Er zijn ook een aantal dwergsoorten van de Nandina domestica met evenwel opvallende bladkleuren. De bloemen en vruchten ontbreken bij deze soorten. Een aantal voorbeelden van deze dwergsoorten zijn de Nandina domestica ‘Gulfstream’; ‘Lemon Lime’; ‘Magical Sunrise’ en ‘Obsessed’. Hemelse bamboe is uitermate geschikt als solitaire tuinplant in uw border of gazon, maar natuurlijk ook in een sierpot op het balkon of terras.

Nandina domestica planten

Schijnbamboe stelt weinig eisen aan de grondsoort, maar heeft wel een plaats in de volle zon of halfschaduw nodig. In de schaduw groeit de plant ook goed maar zijn de verkleuringen van het blad vaak minder uitgesproken. Tuinplantenwinkel.nl levert deze tuinplant in pot waardoor u de plant het gehele jaar kunt aanplanten. Maak voor het planten de grond van de border goed los. Maak een gat dat iets groter is dan de pot en strooi er eventueel wat tuinturf (kunt u ook bestellen bij Tuinplantenwinkel) in om de aangroei van de tuinplant te verbeteren. Dompel de plant met pot even in een emmer water: de haarwortels krijgen de kans zich goed vol te zuigen. Haal de pot er af en zet de plant in het gat. Vul aan met de omliggende aarde; vermeng hier wat tuinturf bij en druk het geheel stevig aan met uw handen of voeten. Doe dit zo ook met de andere planten en geef tenslotte nog een keer water. Zorg er zeker in het eerste jaar voor dat de planten niet uitdrogen. Bij aanhoudend droog weer raden we aan om uw planten één of twee keer per week stevig water te geven. Dit geldt voor de periode april-september en is vooral belangrijk in het eerste jaar na het moment van planten.

Nandina domestica snoeien en verzorgen

Geef de Hemelse bamboe een beschutte plaats, beschermd tegen uitdrogende, koude oostenwind. Deze tuinplant is niet geheel winterhard, dus bescherm hem bij zeer strenge vorst met een bladerdek rond de voet van de plant en wikkel de hele plant in  een vliesdeken. Uitgedroogde en ingevroren takken kunnen in het voorjaar weggeknipt worden. Potplanten kunnen eventueel vorstvrij worden weggezet. Door de compacte vorm en langzame groeiwijze is snoei vaak alleen maar nodig, als de vorm van de plant ernstig verstoord wordt en de tuinplant behoefte heeft aan een meer open structuur. Ook kunnen dan meteen dikke scheuten en oude takken tot aan de grond worden afgeknipt. De beste snoeiperiode is eind maart. Snoei niet teveel in een keer.

 

De Nandina domestica is een wintergroene heester of miniheester met gekleurde bladeren en soms felrode bessen

 

Inspiratie Nandina domestica:

De bekendste nandina domestica is basissoort met witte bloemen in de zomer en felrode bessen in het najaar en de winter

 

Nandina is gemakkelijk groeiende wintergroene heester voor zowel in de zon als in de schaduw. In de zon komen de kleuren van deze struik het beste tot zijn recht.

 

De planten van Nandina domestica zijn beresterk, goed winterhard en groeien gemakkelijk op bijna elke grond

 

In de zomer hebben de bessen nog een onopvallende groene kleur. De bladeren verkleuren al snel bij kouder wordend weer.

 

De bessen van Nandina domestica zijn niet eetbaar en giftig voor grazende dieren

 

De rode bessen van Nandina domestica zijn bijzonder decoratief, maar niet eetbaar. Voor grazende dieren zijn de bessen ook giftig. Omdat de bes extreem hard is, ligt het eten van de bes niet voor de hand. De dwergvorm van de planten geeft geen bessen en is een veiligere optie in de buurt van grazende dieren.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.