» Nandina domestica 'Lemon Lime'

Nandina domestica 'Lemon Lime'

Product informatie

Nederlandse naam: Hemelse bamboe / Schijnbamboe
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Geel/groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 - 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø23 cm
Door ons geleverde hoogte: 30/35 cm

Nandina domestica 'Lemon Lime' of Hemelse bamboe of schijnbamboe - Informatie:

Nandina domestica 'Lemon Lime' is ondanks de naam Hemelse bamboe geen bamboesoort, maar deze tuinplant heeft er wat betreft uiterlijk wel wat van weg. Laat u dus niet afschrikken door de Nederlandse naamgeving. Het is een zeer compact groeiende heester die bovendien groen blijft in de winter. Jonge bladeren van Schijnbamboe zijn eerst helder geelgroen. Bladeren die in de volle zon staan houden deze heldere kleur; bladeren in de halfschaduw of dieper in de plant verkleuren naar donkergroen.

Nandina domestica 'Lemon Lime' maakt vanuit de bodem nieuwe spruiten aan, maar woekert niet. 

 

Snoei en Onderhoud:

Deze hemelse bamboe geeft de voorkeur aan een licht beschaduwde standplaats. De meeste andere Nandina-soorten groeien beter op een zonnige standplaats. Deze vindt u op onze site. De tuinplant is goed winterhard, maar kan in zeer strenge winters wel wat bescherming gebruiken. Schijnbamboe blijft een ronde, compacte plant en is uitermate geschikt als solitair, in de border of als kuipplant speciaal in oosterse tuinen. Snoeien is niet nodig maar mag wel. U kunt de struik het beste snoeien aan het einde van de winter of begin van het voorjaar.

 

De Nandina houdt van een zure bodem. Om die reden raden we aan om wat tuinturf te gebruiken bij het planten. Ter onderhoud is het goed om elke 2 jaar wat turfstrooisel rondom de voet van de plant aan te brengen.De Nandina domestica 'Lemon Lime' | Hemelse bamboe / Schijnbamboe koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.