» Nandina domestica 'Obsessed' - XL

Nandina domestica 'Obsessed' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Hemelse bamboe / Schijnbamboe
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Chocoladebruin - groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 - 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 40/60 cm

Nandina domestica 'Obsessed' of Hemelse bamboe of Schijnbamboe - Informatie:

Nandina domestica 'Obsessed' - XL is een compacte en laagblijvende variant die maximaal ongeveer 60 tot 80 cm hoog wordt. Hemelse bamboe of Schijnbamboe is niet nauw verwant aan bamboe, maar heeft er qua uiterlijk wel wat van weg. Deze tuinplant is geschikt voor de kleinere border en is ook erg decoratief in bloembakken op het terras. Nandina domestica 'Obsessed' geeft, anders dan de gewone Nandina domestica, geen bloemen en/of bessen. Mocht de plant wel gaan bloeien dan zijn de bloemen wit van kleur.

Deze cultivar heeft vooral schitterende bladkleuren die verschillen per seizeon. Zo heeft het nieuwe blad een helderrode kleur, waarna deze groener kleur. In de herfst en winter verkleurt het blad wederom fraai naar diverse rode tinten. De mooiste verkleuringen krijgt u op een open, zonnige standplaats.

 

Standplaats:

Schijnbamboe heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats; aan de grondsoort stelt de tuinplant minder eisen. Wel houdt de Nandina van een zure, humusrijke bodem.

 

Snoei en onderhoud:

In zeer strenge winters is bladverlies mogelijk. We raden aan om tuinturf te gebruiken in het plantgat bij het planten. Strooi daarnaast elke 2 jaar wat turfstrooisel uit rondom de voet van de plant. Als u de Nandina in een pot of bloembak zet, kunt u het beste universele potgrond gebruiken. Snoeien is niet noodzakelijk maar kan wel. Als u wilt snoeien doet u dat het beste in de vroege voorjaar of de late winter. Door te snoeien kunt u de plant extra compact houden; bijvoorbeeld tot een hoogte van 40 cm.

 

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hierDe Nandina domestica 'Obsessed' - XL | Hemelse bamboe / Schijnbamboe koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.