Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over ligusterhaag

Deze haagplant was erg populair in de jaren ‘30 en ’70. Bij veel woningen uit deze perioden is de ligusterhaag nog steeds terug te vinden. De Liguster is eigenlijk tijdloos en verdient ook nu zeker een aanbeveling. De dicht en fijn vertakte hagen zijn een walhalla voor kleine vogels in de tuin die er beschutting zoeken en hun nestjes bouwen.

Ligusterhaag soorten

De liguster is een van oorsprong Aziatische plant. Van de liguster zijn bijna alle soorten goed te snoeien. Niet alle soorten zijn echter even goed winterhard. De Ligustrum ovalifolium en Ligustrum vulgaris zijn dat wel, en worden het meest toegepast als haagplant in België en Nederland. Beide soorten zijn deels groenblijvend en zullen een deel van het blad afstoten bij een koude winter. In het voorjaar is de plant er weer als de kippen bij en vormt snel blad. Echt wintergroene soorten als de Ligustrum lucidum staan liever op een meer beschutte standplaats omdat ze iets gevoeliger zijn voor strenge of zeer strenge vorst.

Ligusterhaag planten en snoeien

Zowel in de zon als in de schaduw voelt de liguster zich thuis. De tuinplant stelt daarnaast weinig eisen aan de bodem. Op klei en zandgrond voelt de struik zich prima thuis. Op Tuinplantenwinkel kunt u de planten kopen in pot en uit de volle grond. Planten uit de volle grond zoals kluiten of blote wortels kunt u planten in de periode tussen medio oktober en begin april. Planten uit pot kunt u het hele jaar door planten en kopen. De liguster is een redelijk snelle groeier. Voor een compacte en volle haag is het belangrijk om de plant regelmatig te snoeien. Dit kan tijdens het hele groeiseizoen. We raden aan om deze tuinplant in ieder geval te snoeien rond eind juni/begin juli en een tweede keer aan het einde van augustus of begin september.

Liguster als solitair

Naast een haagplant is de liguster ook een dankbare en siervolle struik. Door het snoeien bij een haagvorm komt de struik vaak niet tot bloei. In struikvorm gebeurt dat wel. De meeste ligusters bloeien vanaf eind mei tot diep in juli. De bloemen zijn geliefd bij bijen en insecten om hun grote hoeveelheid nectar. De fijn vertakte struiken vormen vaak een ideale broedplaats voor kleine vogels als mussen en vinken. De liguster heeft vaak mooie bloemen en bessen en kan een mooie dichte haag vormen in uw tuin

Tuinplantenwinkel

Bij tuinplantenwinkel.nl verkopen we vele soorten Liguster. Dit zijn o.a. de Ligustrum lucidum, Ligustrum ovalifolium, Ligustrum vulgaris en de gewone Liguster.

Wij zijn specialisten op het gebied van tuinplanten. In onze webwinkel vindt u een uitgebreide selectie aan vaste planten, heesters, klimplanten, fruitbomen, (lei)bomen en nog veel meer. Naast planten en bomen houden we ons assortiment beperkt tot de noodzakelijke benodigdheden bij het aanplanten. Zo kunnen we onze aandacht richten op het leveren van de beste kwaliteit met daarnaast een goede service.

Wij bezorgen altijd binnen 2 tot 7 werkdagen met een eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Ook kunt u planten en bomen bekijken in onze winkel in Knegsel

Ligusterhaag

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.