Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over trompetbloem

De Campsis oftewel Trompetbloem of -klimmer is een sterke en snelgroeiende klimplant. In de zomer bloeit de Campsis klimplant uitbundig met prachtige trompetvormige bloemen. De bloemen vallen goed op met de warme tinten in geel en zalmrood (Campsis tagliabuana 'Madame Galen'). De Trompetbloem geeft een mediterrane sfeer en exotisch tintje aan uw tuin en warmt de boel figuurlijk meteen op. De bloem lijkt op een kleine trompet, vandaar de Nederlandse naam Trompetklimmer of trompetbloem. Heeft u een pergola in de tuin, dan is de Trompetbloem Campsis een soort klimplant die daar graag tegenaan klimt!

 

De Trompetbloem is een bloeiende klimplant en trekt veel bijen en andere insecten aan. Na de bloei verschijnen grote peulen die erg decoratief zijn. De Trompetbloem is niet wintergroen. Na de bloeitijd verliest de plant in een paar weken tijd zijn bladeren.

 

Trompetbloem kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

We bieden op onze webshop twee soorten aan; de Campsis radicans 'Flava' en de Campsis tagliabuana 'Madame Galen'. Beide soorten zijn ook in de XL variant te bestellen. Zo heeft u meteen al een flinke en grotere plant in huis!

 

Het planten van de Campsis

De Trompetbloem is een snelle groeier die graag op doorlatende grond in de volle zon staat, hoewel deze plant ook gerust in de halfschaduw geplant kan worden. Een beschut plekje met veel zonlicht is een ideale standplaats voor de Trompetbloem. De plant staat graag bij een schutting of stevige pergola om in of tegenaan te klimmen. De plant is zelfhechtend maar door de lengte en het gewicht van de twijgen kan ze wel wat hulp gebruiken. We raden daarom aan om de jonge takken van de Campsis aan te binden met bindbuis. Geef bij het aanplanten wat organische mest en geef de trompetbloem water voor een goed begin.

 

Het snoeien en de verzorging van de Trompetbloem

Een trompetbloem Campsis heeft weinig verzorging nodig. Een plek in de zon is belangrijk om in de zomermaanden veel bloemen te krijgen. De snoei van de Trompetbloem is niet moeilijk. Hieronder leggen we het snoeien en de verzorging van de Trompetbloem uit.

 

Jonge scheuten van de Trompetbloem dienen wat geholpen te worden met het klimmen. Help de takken van de Trompetbloem Campsis bijvoorbeeld bij het draaien rondom de paal van een pergola. Als de Trompetbloem langs een schutting komt te staan, zorg dan dat het schuttingpaneel voldoende zon licht krijgt. Maak daarnaast wat draden aan de schutting, of plaats een trellis om de struik te kunnen begeleiden. Bij plaatsing van de Trompetbloem tegen een muur geldt hetzelfde.

 

Snoei van de planten gebeurt in het vroege voorjaar, net na de winter in maart. De kans op strenge vorst is op dat moment voorbij, waardoor er geen kans op invriezen van de uiteinden van de plant meer bestaat. Ook kan u in de zomer nog wat lange zijscheuten van deze klimplant terugsnoeien, maar let wel op: de Trompetklimmer bloeit op de uiteinden van de nieuwe twijgen, in vaktaal heet dat 'eenjarig hout'. Teveel snoei in de zomer betekent vaak dat de plant niet bloeit of een stuk minder. Geef de wortels bij het aan planten voldoende water. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig is. en combineer de Trompetbloem voor een leuk effect met andere tuinplanten in b.v. dezelfde bloemkleur.

 

Als de Trompetbloem Campsis radicans na een aantal jaar zijn volwassen hoogte bereikt heeft, is het van belang om structuur in de plant te houden. Zorg voor een aantal hoofdtakken. Deze takken vormen de basis voor de klimplant. Bij een pergola zijn twee tot 3 hoofdtakken die langs de paal omhoog groeien voldoende. Als er vanuit de grond nieuwe scheuten van de Trompetbloem komen, dan kunnen deze weg gesnoeid worden.

 

Snoei nieuwe uitlopers van het vorige jaar in het vroege voorjaar terug tot op deze hoofdtakken. Zorg dat er ongeveer 10 tot 15 cm overblijft. Hieruit groeien dan later in het voorjaar nieuwe scheuten. Enkele graden vorst na de snoei is geen probleem, dus snoeien in maart is het beste tijdstip. Trompetbloem Campsis radicans heeft zijn bloei op het jonge hout. Aan de scheuten die in het voorjaar aan de klimplant verschijnen, komen in de zomermaanden de bloemen te staan. Door op deze manier de trompetbloem Campsis radicans te snoeien, ontstaat er elke zomer een uitbundige bloei aan deze klimplant. De bloeitijd van de Trompetbloem is in de late zomer. Mooi weer in de maand september en oktober (ook wel indian summer genoemd), verlengt de bloeitijd van de Trompetbloem Campsis zomaar met een aantal weken. De bloemen kunnen dan zomaar door bloeien tot in oktober.

 

Veelgestelde vragen over de Trompetbloem

Heeft een trompetbloem campsis trompetvormige bloemen?

Antwoord: Ja, alle soorten Trompetbloem hebben trompetvormige bloemen, de Nederlandse naam van deze plant geeft het al aan.

 

Zijn er ook andere kleuren dan de oranjerode bloemen?

Antwoord: Ja hoor, naast de Campsis tagliabuana 'Madame Galen' met de oranjerode bloemen levert Tuinplantenwinkel.nl ook de Campsis radicans 'Flava' met gele bloemen.

 

Is een jonge plant ook winterhard?

Antwoord: Zowel de Campsis ‘Madame Galen' als de ‘Flava' zijn goed winterhard; alleen jonge planten zijn matig winterhard en is er soms kans op bevriezing in een strenge winter (kouder dan -15 graden Celsius). We raden dan aan om de plant af te dekken met vliesdoek. U kunt ook de voet van de plant beschermen met gedroogd blad of stro.

 

Klopt het dat bij deze klimplant de bloemen verschijnen in de zomer?

Antwoord: Zowel de Flava als de Madame Galen bloeien, afhankelijk van het weer en de standplaats, in augustus september.

 

Wat is de ideale standplaats van de Trompetbloem campsis?

Antwoord: Zoals hierboven al beschreven, is een zonnige plaats op een beschutte plek ideaal voor de Trompetbloem. Veel zon op een warme plek in het voorjaar zorgt voor veel bloemen in de zomer aan deze klimplant.

 

Maakt de Trompetbloem campsis radicans lange worteluitlopers?

Antwoord: De wortels van de Trompetbloem Campsis radicans kunnen inderdaad lange uitlopers maken. Houdt hier rekening mee tijdens de aanplant. Eventueel kunt u de groei van deze wortels beheersen door rondom de plant wortelbegrenzer in de grond aan te brengen. Deze wortelbegrenzer zorgt ervoor de dat de wortels van de Tromperbloem Campsis radicans zich niet verder uit kunnen breiden.

 

Geef de wortels van de struik wel voldoende ruimte, zodat ze zich de eerste jaren goed ontwikkelen. Losse aarde of gebruik van aanplantgrond rondom de kluit tijdens de aanplant, zorgen voor een goede start van de groei van de plant.

 

Trompetbloem online kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Wij bezorgen alle bestellingen tuinplanten met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat de tuinplanten en bomen met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de trompetbloem campsis is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bestelling komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de bestelling komen brengen.

 

Kun je de Trompetbloem campsis ook afhalen?

Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw bestelling bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw bestelling klaarstaat.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij voor direct contact met onze professionele en enthousiaste medewerkers en een heerlijk kopje koffie of thee.

 

Trompetbloem tegen de muur

 

Inspiratie Trompetbloem:

Trompetbloem is er in oranjerood en geel

 

Trompetbloem heeft steun nodig en moet begeleid worden tijdens het 'klimmen'. 

Gele Trompetbloem

 

De trompetbloem maakt grote bloemen welke flink opvallen. 

 

Trompetbloem is een klimplant

 

De Trompetbloem houdt van een warme standplaats en kan bijvoorbeeld tegen de gevel groeien met wat steun. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.