Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over trompetbloem

De Campsis oftewel Trompetbloem of -klimmer is een sterke en snelgroeiende klimplant. In de zomer bloeit de Campsis klimplant uitbundig met prachtige kelken. De bloemen vallen goed op met de warme tinten in geel en zalmrood. Deze plant geeft een mediterrane sfeer aan uw tuin en warmt de boel figuurlijk meteen op. De bloem lijkt op een kleine trompet, vandaar de Nederlandse naam Trompetklimmer of trompetbloem.

Trompetbloem kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

We bieden op onze webshop twee soorten aan; de Campsis radicans 'Flava' en de Campsis tagliabuana 'Madame Galen'. Beide soorten zijn ook in de XL variant te bestellen. Zo heeft u meteen al een flinke en grotere plant in huis!

Het planten van de Campsis

De Campsis staat graag op een warme zonnige plaats in de tuin, hoewel deze plant ook gerust in de halfschaduw geplant kan worden. De plant staat graag bij een object om in of tegenaan te klimmen. De plant is zelfhechtend maar door de lengte en het gewicht van de twijgen kan ze wel wat hulp gebruiken. We raden daarom aan om de jonge scheuten aan te binden met bindbuis.

Het snoeien en verzorgen van de Trompetbloem

Jonge twijgen dienen wat geholpen te worden met het klimmen. Het terugsnoeien van de plant gebeurt in het voorjaar, net na de winter in maart. Ook kan u in de zomer nog wat lange uitschieters terugsnoeien, maar let wel op: de Trompetklimmer bloeit op de uiteinden van de nieuwe twijgen. Teveel snoeien in de zomer betekent vaak dat de plant niet bloeit.

Zowel de Campsis ‘Madame Galen’ als de ‘Flava’ zijn goed winterhard; alleen bij jonge planten is er soms kans op bevriezing bij zeer strenge vorst (kouder dan -15 graden Celsius). We raden dan aan om de plant af te dekken met vliesdoek. U kunt ook de voet van de plant beschermen met een bladerdek of stro.

 

Trompetbloem tegen de muur

 

Inspiratie Trompetbloem:

Trompetbloem is er in oranjerood en geel

 

Trompetbloem heeft steun nodig en moet begeleid worden tijdens het 'klimmen'. 

Gele Trompetbloem

 

De trompetbloem maakt grote bloemen welke flink opvallen. 

 

Trompetbloem is een klimplant

 

De Trompetbloem houdt van een warme standplaats en kan bijvoorbeeld tegen de gevel groeien met wat steun. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.