Informatie over laurierbomen

Laurierbomen zijn er in verschillende soorten, de bladgrootte verschilt van soort tot soort. Grofweg zijn er 2 groepen, de laurocerasus en lusitanica soorten. Alle laurierbomen zijn groenblijvend en hebben een leerachtig en glimmend dikker blad. De laurocerasus soorten hebben het bekendere grotere blad, de lusitanica soorten hebben juist kleiner blad en de takken en bladstelen zijn rood van kleur. De Lusitanica wordt ook wel Portugese laurier genoemd en groeit wat trager dan de andere soorten.

 

Laurierbomen zijn enigszins gevoelig voor vorst en groeien minder goed op een extreem koude en winderige open plek. Voor in uw tuin is het echter een ideale boom die perfect geschikt is als een groenblijvende basis waar u de rest van de beplanting op af kunt stemmen. Een laurierboom zorgt voor een koele schaduw waar u in de zomer met veel plezier in zult gaan zitten. Een laurier wordt ook veel gebruikt als haag, omdat hij makkelijk te snoeien is en zorgt voor een groene afscheiding van uw tuin. In het voorjaar siert witte bloesem de Laurierboom waardoor hij een kleurrijkere uitstraling krijgt.

Een Laurierboom planten

Laurierbomen van Tuinplantenwinkel.nl worden aangeleverd in pot. Nadat u de boom uit deze pot gehaald heeft, zet u de boom in het plantgat en vult u dit gat aan de zijkanten aan met grond en aanplantgrond. Druk daarna de grond rond de voet van de Laurierboom goed aan met de hakken van uw schoenen. Geef deze bomen na het planten, royaal water met een tuinslang of gieter. Voor een snellere ontwikkeling van de wortels en dus groei van de Laurierboom is het raadzaam om een boompaal met boomband te gebruiken. U laat de boom zo meeveren in de wind en voorkomt dat de wortels scheuren of de boom scheef gaat groeien. 

 

Net zoals alle soorten laurierbomen staat ook de Portugese laurier het liefst op een plek in de zon of halfschaduw. In de volledige schaduw is alleen een mogelijkheid als de plant voldoende licht krijgt. In de buurt van een grote boom zal de laurier moeite hebben om te groeien en daardoor kaler blijven. De grond moet luchtig zijn en water doorlaten, omdat een laurier niet groeit op een natte ondergrond. De laurierboom voelt zich het best thuis op een beschutte plaats. Op een plek waar de oostenwind op staat, raden wij een conifeer of een taxus aan als alternatief.

Hoe snoei je een Laurier?

Laurierbomen zijn goed in (vorm) te snoeien. Doe dit (alleen indien gewenst) in mei, als de groei goed aan de gang is. De plant zal dan snel weer herstellen.

Een Laurier kan zowel als losstaande boom of als dichtgegroeide haag gebruikt worden. Om te zorgen dat een aantal bomen naast elkaar sneller dichtgroeien, knipt u regelmatig de bovenste toppen af. Dit zorgt namelijk voor snellere vertakking van de boom waardoor de takken dichter op elkaar komen te zitten. Als boom is de wijze van snoeien afhankelijk van de gewenste vorm. Door de onderste takken weg te snoeien, blijft de onderkant van de stam vrij van blad en takken en krijgt de Laurier de vorm van een boom.

 

Wanneer u voor het snoeien een heggenschaar gebruikt, worden de bladeren door midden geknipt en hierdoor krijgen ze bruine randen. Als u zich hier aan stoort, is het aan te raden om een snoeischaar te gebruiken en de takken te knippen in plaats van de bladeren. Dit is wel meer werk en zorgt voor een minder strak resultaat, maar zo behouden de bladeren wel hun kenmerkende groene kleur. Als een Laurier naar verloop van jaren te omvangrijk is geworden en licht wegneemt voor andere planten in uw tuin, kunt u te dikke takken wegsnoeien. Zo verjongt u de boom en houdt u een minder massieve en frivolere boom over.

 

Voor een betere groei strooit u na een snoeibeurt wat kalkvrije organische mest rondom de voet van de boom. Laurierbomen kunnen soms last hebben van meeldauw, vaak zie je dit eerder bij de struikvorm maar niet bij de boomvorm. Vochtige en warme zomers dragen hieraan bij. Spuiten met spuitzwavel is dan de oplossing.

Laurierboom online kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Zowel de Portugese laurier als de gewone laurier kunt u bij ons online kopen. Ze zijn beide te bestellen in verschillende stamhoogtes, zodat er altijd een laurierboom bij zit die passend is voor uw tuin. Op ons eigen planten- en bomencentrum zoeken we de laurierboom zorgvuldig voor u uit. Doordat onze eigen chauffeurs de boom met zorg vervoeren en bij u thuis bezorgen, komen ze in perfecte staat bij u aan. We bezorgen door heel Nederland en komen dus ook met alle plezier bij u thuis.

 

Niks is zo makkelijk als een laurierboom bestellen vanuit thuis. U bekijkt in uw eigen tempo ons aanbod en hoeft niet naar een druk tuincentrum toe om er vervolgens achter te komen dat de boom niet in uw eigen auto past. Aanplantgrond of boompalen en boombanden voegt u eenvoudig toe aan de bestelling. Het enige waar u zich over hoeft te bekommeren, is het in de grond zetten van de laurierboom van uw keuze. Wij zorgen voor de beste kwaliteit laurierbomen en bieden daarom ook aangroeigarantie.

 

Laurierbomen kopen, doe je vertrouwd bij Tuinplantenwinkel.nl !

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.