Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over coreopsis

Meisjesogen, dat is de Nederlandse naam van de Coreopsis. Wij hebben geen idee waar deze naam vandaan komt en hebben ook nog nooit ogen van meisjes gezien die op de bloemen van deze Coreopsis lijken. Wat we wel weten is dat hij vanaf juni tot aan het begin van de herfst onafgebroken in bloei is en dat deze plant bij voorkeur op een zonnige plek in de vaste planten border staat. De bloesem van de Coreopsis behoren tot de composietenfamilie.

 

Met zijn hoogte van zo'n 40 tot 50 cm is hij eigenlijk net te hoog om helemaal vooraan aangeplant te worden. Wat ook een mooi resultaat oplevert, is het aanplanten van een groot vak dat helemaal gevuld is met de Coreopsis. Eventueel gecombineerd met een paar hogere planten zoals bijvoorbeeld Echinacea of Verbena. Vanwege het flinterdunne, bijna naaldvormige blad, vallen de bloemen van de Meisjesogen nog eens extra op!

 

Coreopsis verticillata en Coreopsis grandiflora als vaste plant

De Coreopsis verticillata is de bekendste variant van de meisjesogen. Daarnaast is er ook de Coreopsis grandiflora. Deze plant is wat voller van vorm dan de Coreopsis verticillata. Beide soorten kunnen goed uit de voeten op een droge grond. Van natte grond houden ze absoluut niet. Het is dus belangrijk dat het na overvloedige regen niet te lang vochtig blijft. Coreopsis verticillata is goed winterhard, de planten hebben geen winter bescherming nodig. In de winter moet je ervoor waken dat de tuinplanten niet te lang natte voeten houden.

 

De flinterdunne groene bladeren van de Coreopsis verticillata kunnen eenvoudig combineren met andere bloeiende planten. Het zijn daarmee ideale borderplanten. Geef ze een warme plek langs de randen van een bloemenperk in voedselrijke grond en de bloei van de Meisjesogen lijkt eindeloos!

 

Coreopsis snoeien en verzorgen

Ondanks dat de Coreopsis winterhard is, sterft het grootste gedeelte in de wintermaanden af. De plantenresten van deze Meisjesogen kunnen aan het eind van de winter bij de grond afgeknipt worden. Als deze plant een paar jaar staat, is het aan te raden om ze tijdens deze snoeibeurt een keer uit de aarde te liften, te scheuren en weer opnieuw aan te planten. Dit houdt de plant jong en fris en zorgt ervoor dat ze ook de jaren erna doorgaan met waar ze goed in zijn; De hele zomer bloemen geven! Door de uitgebloeide bloemen uit de planten te knippen, wordt de bloeitijd van deze borderplant verlengt.

 

Coreopsis kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl komt u verschillende varianten van deze planten tegen. Het grootste verschil tussen deze soorten zit hem in de bloemkleur. De meest aangeplante soort is de Coreopsis verticillata met felgele alleenstaande bloemen die van Juni tot en met September onafgebroken bloeien. De Coreopsis verticillata is bij uitstek geschikt om aan de rand van een bloemenperk aan te planten. De eveneens bekende Coreopsis verticillata 'Moonbeam' vindt u ook terug in onze webwinkel. Deze Meisjesogen soort heeft lichtgele bloemen. De bloemkleur van de Coreopsis rosea 'American Dream' wijkt af van de andere Meisjesogen plant, omdat de bloem roze van kleur is.

 

Wij komen de Coreopsis van uw keuze altijd zelf bij u thuis afleveren. Wanneer u bij het kijken naar Meisjesogen toch tussen de tuinplanten in onze webwinkel aan het rondkijken bent, raden wij aan om uw eigen ogen ook eens de kost te geven bij ons assortiment bomen. Daar vindt u passende en verrassende bomen voor elk formaat tuin.  

 

Veelgestelde vragen over Coreopsis:

Is de Coreopsis winterhard?

Antwoord: Meisjesogen is goed winterhard. Hij heeft geen verzorging nodig om door te winter te komen.

Is de Coreopsis een vaste plant?

Antwoord: Coreopsis is een gemakkelijke plant en komt na de winter terug. In de volle grond kunt u de bloei van meisjesogen combineren met andere struiken en heesters. Meisjesogen kunnen ook als snijbloem worden gebruikt. In een vaas combineren ze mooi met andere snijbloemen.

Hoe groot wordt Coreopsis?

Antwoord: Meisjeogen groeien uit tot planten van ongeveer 40 cm hoog.

Hoe Meisjesogen snoeien?

Antwoord: Snoei meisjesogen in de wintermaanden terug tot op de bodem van de border.

 

Coreopsis staat altijd garant voor vuurwerk in de tuin met een ware kleurenexplosie

 

Inspiratie Coreopsis:

Coreopsis is een sterke vaste plant die houdt van een zonnige standplaats.

 

In de border is de Coreopsis bruikbaar tussen andere felgekleurde vaste planten zoals Penstemon of Lupine.

De plant heet meisjesogen in het Nederlands en bloeit vaak met gele bloemen

 

Coreopsis is een lang bloeiende vaste plant. In deze combinatie zorgt het contrast in bloemkleuren ervoor dat deze nog meer opvallen.

 

Coreopsis verticillata is de bekendste vorm van deze plant en combineert een fijn blad met heldergele, rode of roze bloemen

 

Coreopsis verticillata is veruit de meest gebruikte meisjesogen en combineert een zeer fijn blad met delicate bloemen in heldergeel, bleekgeel of zelfs roze.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.