U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Coreopsis | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over coreopsis

Meisjesogen, dat is de Nederlandse naam van de Coreopsis. Wij hebben geen idee waar deze naam vandaan komt en hebben ook nog nooit ogen van meisjes gezien die op de bloemen van deze Coreopsis lijken. Wat we wel weten is dat hij vanaf juni tot aan het begin van de herfst onafgebroken bloeit en dat deze plant bij voorkeur op een zonnige plek in de vaste planten border staat.

 

Met zijn hoogte van zo'n 40 tot 50 cm is hij eigenlijk net te hoog om helemaal vooraan aangeplant te worden. Wat ook een mooi resultaat oplevert, is het aanplanten van een groot vak dat helemaal gevuld is met de Coreopsis. Eventueel gecombineerd met een paar hogere planten zoals bijvoorbeeld Echinacea of Verbena. Vanwege het flinterdunne, bijna naaldvormige blad, vallen de bloemen van de Meisjesogen nog eens extra op!

Coreopsis snoeien en verzorgen

Ondanks dat de Coreopsis winterhard is, sterft het grootste gedeelte in de wintermaanden af. De plantenresten van deze Meisjesogen kunnen aan het eind van de winter bij de grond afgeknipt worden. Als deze plant een paar jaar staat, is het aan te raden om ze tijdens deze snoeibeurt een keer uit de grond te liften, te scheuren en weer opnieuw aan te planten. Dit houdt de plant jong en fris en zorgt ervoor dat ze ook de jaren erna doorgaan met waar ze goed in zijn; De hele zomer bloemen geven!

Coreopsis kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl komt u verschillende varianten van deze planten tegen. Het grootste verschil tussen deze soorten zit hem in de bloemkleur. De meest aangeplante soort is de Coreopsis verticillata met felgele bloemen die van Juni tot en met September onafgebroken bloeien. De Coreopsis verticillata is bij uitstek geschikt om aan de rand van een border aan te planten. De eveneens bekende Coreopsis verticillata 'Moonbeam' vindt u ook terug in onze webwinkel. Deze Meisjesogen soort heeft lichtgele bloemen. De bloemkleur van de Coreopsis rosea 'American Dream' wijkt af van de andere Meisjesogen plant, omdat de bloem roze van kleur is.

 

Wij komen de Coreopsis van uw keuze altijd zelf bij u thuis afleveren. Wanneer u bij het kijken naar Meisjesogen toch tussen de vaste planten in onze webwinkel aan het rondkijken bent, raden wij aan om uw eigen ogen ook eens de kost te geven bij ons assortiment bomen. Daar vindt u passende en verrassende bomen voor elk formaat tuin.  

 

Coreopsis staat altijd garant voor vuurwerk in de tuin met een ware kleurenexplosie

 

Inspiratie Coreopsis:

Coreopsis is een sterke vaste plant die houdt van een zonnige standplaats.

 

In de border is de Coreopsis bruikbaar tussen andere felgekleurde vaste planten zoals Penstemon of Lupine.

De plant heet meisjesogen in het Nederlands en bloeit vaak met gele bloemen

 

Coreopsis is een lang bloeiende vaste plant. In deze combinatie zorgt het contrast in bloemkleuren ervoor dat deze nog meer opvallen.

 

Coreopsis verticillata is de bekendste vorm van deze plant en combineert een fijn blad met heldergele, rode of roze bloemen

 

Coreopsis verticillata is veruit de meest gebruikte meisjesogen en combineert een zeer fijn blad met delicate bloemen in heldergeel, bleekgeel of zelfs roze.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.