Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over coreopsis

Meisjesogen, dat is de Nederlandse naam van deze vaste plant. Geen idee waar deze naam op slaat, we hebben nog nooit (meisjes)ogen gezien, gelijkend aan de bloemen van deze Coreopsis, maar feit is wel dat hij vanaf juni tot aan het begin van de herfst onafgebroken bloeit Coreopsis staat bij voorkeur op een zonnige plek in de vaste planten border. Met zijn hoogte van zo'n 40 tot 50 cm is hij eigenlijk net te hoog om helemaal vooraan aangeplant te worden. Wat ook prima kan, is een vak (veld) vol aan te planten met de Coreopsis, eventueel met een paar hogere planten zoals bijvoorbeeld Echinacea of Verbena er tussendoor. Vanwege het flinterdunne, bijna naaldvormige blad, vallen de bloemen van de Coreopsis nog eens extra op!

Coreopsis snoeien en verzorgen

Coreopsis sterft in de wintermaanden af. De plantenresten kunnen aan het eind van de winter bij de grond afgeknipt worden. Als de tuinplant een paar jaar staat, is het aan te raden om ze tijdens deze snoeibeurt een keer uit de grond te liften, te scheuren en weer opnieuw aan te planten. Dit houdt de Coreopsis jong en fris en zorgt ervoor dat ze ook de jaren erna doorgaan met waar ze goed in zijn; De hele zomer bloemen geven!

Coreopsis kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden een aantal varianten van de Coreopsis aangeboden. Het grootste verschil zit hem in de bloemkleur. De meest aangeplante soort is de Coreopsis verticillata met felgele bloemen. Daarnaast is er de eveneens bekende Coreopsis verticillata 'Moonbeam' die lichtgele (bloemen heeft). Ten slotte is er een soort met roze bloemen. Deze wordt verkocht onder de naam Coreopsis rosea 'American Dream'

Coreopsis

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.