Menu
Geen producten gevonden

Informatie over leibeuk

Beuken zijn bekende bomen en haagplanten. In de herfst verkleurt het blad van de leibeuk prachtig geeloranje om vervolgens verdord aan de plant te blijven hangen. Pas in het voorjaar wordt het verdorde blad afgestoten om plaats te maken voor frisgroen loof. De Leibeuk biedt dus ook in de winter beschutting en privacy ondanks dat het toch echt een loofboom is. De Lei-Beuk is bovendien erg goed winterhard dus ook op koude open plekken is er geen risico op vorstschade.

Leibeuk planten

Enig punt van aandacht is de kans op zonnebrand. De bast van de beuk is niet erg gecharmeerd van de zon. Daarvoor wikkelen we bij Tuinplantenwinkel.nl de stam in met jute. Dit beschermt de stam tegen zonnebrand. Daarnaast houdt de Leibeuk van voedzame grond, gebruik dus aanplantgrond bij het planten en zorg dat de bodem goed bemest is met bijvoorbeeld siertuinbemesting. 

Leibeuk snoeien en verzorgen

Lei-Beuken worden gesnoeid als haag waardoor een steeds vollere bos takken ontstaat. In de zomer biedt het scherm goede beschutting en privacy. Snoeien kan eigenlijk jaarrond, maar doe het altijd op een bewolkte dag en snoei de boom niet te kaal. 

Leibeuk kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De unieke leirekken worden net als de leibomen door ons zelf vervaardigt. Met het complete productieproces in eigen hand koopt u bij Tuinplantenwinkel.nl een echt kwaliteitsproduct. U kunt de Lei-Beuk los maar ook in pakketvorm online aanschaffen in onze webshop. Uiteraard ontvangt u aangroeigarantie op onze leibomen. U vindt verschillende stam hoogte van deze leiboom en soorten op onze website.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.