U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Boleik | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over boleik

Een minder bekende bolboom is de Boleik. De soort die hiervoor is gebruikt, is de Moeraseik. De Moeraseik zelf is een vrij snel groeiende boom, maar voor de Bolvorm hiervan is een traag groeiende cultivar gebruikt; de Quercus palustris 'Green Dwarf'. De naam wijst al op het trage groeien van deze soort. Hierdoor is hij uitermate geschikt op een plek waar maar weinig ruimte voor een boom is, maar waar wel volume op hoogte gewenst is. 

Boleik snoeien

Doordat deze Boleik een traag groeiende soort is, hoeft deze nagenoeg niet gesnoeid te worden. Mocht het een keer nodig zijn om de kroon wat terug te nemen, dan kan dit wel. Dunne takken kunnen het hele jaar door terug gesnoeid worden. 

Boleik planten

Zorg ervoor dat het plantgat waar de boleik in komt te staan ruim groot is (minimaal 60x60x60 cm) en dat ook de grond op de bodem van het gat losgemaakt is. Op deze manier kunnen de wortels makkelijk groeien en kan eventueel overtollig water snel de grond in zakken. Daarnaast kan aanplantgrond gebruikt worden tijdens het aanplanten. Als de aanplantgrond gemengd wordt met de bestaande aarde, dan ontstaat er een groot volume aan goede grond. Hierdoor krijgt de boom een goede start. Let tijdens warme en droge periodes op dat de boleik zeker het eerste jaar voldoende extra water krijgt.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.