Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over styrax japonicus

Styrax japonicus of Storaxboom is in Nederland een minder bekende boom. Het is een heel oude soort. Ver voordat de jaartelling begon, werd de hars van deze boomsoort gewonnen en gebruikt als balsem, wierook en parfum. Tegenwoordig gebeurt dit niet meer. De boom wordt nu vooral aangeplant om zijn sierwaarde. 

Styrax japonicus als meerstammige boom

De natuurlijke groeiwijze van de Styrax japonicus is van grote struik tot kleine boom. Door de boom vanaf het begin van onderuit verschillende stammen te laten ontwikkelen, kan een Styrax japonicus uitgroeien tot een mooie meerstammige boom. Door later de onderste takken van de stammen te snoeien, krijgt de plant nog meer de uitstraling van een meerstammige boom. 

Bloemen van de Styrax japonicus

De Storaxboom krijgt in de vroege zomermaanden een massa aan prachtig witte hangende bloemen. De bloemen hebben de vorm van klokjes en worden veelvuldig door bijen bezocht. Na de bloei ontstaan er kleine groen/witte vruchtjes die nog lang aan de boom blijven hangen. 

Standplaats van de Styrax japonicus

De Japanse Storaxboom groeit uit tot een boom met een iets grillig gevormde piramidale kroon. Hij behoort tot de kleinere boomsoorten en is te snoeien. Hierdoor kan hij ook in een niet al te grote tuin aangeplant worden. De Styrax japonicus kan goed op een zonnige standplaats gedijen. Let wel op dat de boom de eerste jaren na aanplant tijdens warme en droge periodes voldoende extra water krijgt. 

Styrax japonicus snoeien

De Styrax japonicus heeft geen snoei nodig om uit te groeien tot een mooie boom / grote struik. Bij een meerstammige uitstraling kunnen in de loop van de jaren de onderste takken van de stammen gesnoeid worden. Ook mogen elkaar kruisende takken worden gesnoeid. Snoei de kroon van de Storaxboom alleen als er te weinig ruimte is voor de ontwikkeling van de kroon. Begin tijdig met snoeien, om zo te voorkomen dat er dikkere gesteltakken weggesnoeid moeten worden. Dit kan de vorm van de kroon definitief verstoren. 

 

Bijzondere witte bloemen van de Styrax

 

Inspiratie Styrax japonicus:

Styrax bloeit met hangende bloemetjes

 

De Styrax japonicus is een bijzondere boom met een schitterende bloeiwijze. Door de compacte groei is de boom geschikt voor in vrijwel elke tuin. Het wordt zeker tijd dat deze boom meer wordt toegepast.

 

Bloemen van de Styrax japonicus

 

Styrax heeft mooie, vaak geurende bloemen die als sneeuwklokjes aan de takken hangen.

 

Styrax krijgt vruchtjes na de bloei

 

Na de bloei volgen er nootachtige vruchtjes welke nog vrij lang aan de boom blijven. 

 

Styrax japonicus

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.