» Styrax japonicus 'Purple Haze'

Styrax japonicus 'Purple Haze'

Product informatie

Nederlandse naam: Storaxboom
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Wit (Purper aangelopen)
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Decoratieve vrucht: Ja
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 40 cm

Styrax japonicus 'Purple Haze' of Storaxboom - Informatie:

Styrax japonicus 'Purple Haze' bloeit in juni-juli met geurende, klokvormige, witte trossen die bijen, vlinders en hommels aantrekken. De Storaxboom heeft opvallende grote, paarsbruine bladeren, die in de zomer groen verkleuren. De tuinplant groeit naarmate zijn leeftijd wat breder uit. Deze tuinplant verliest in de winter zijn bladeren en is vorstbestendig. De Storaxboom wordt vooral solitair aangeplant als eyecatcher in de wat grotere tuinen.

 

Standplaats:

Styrax japonicus 'Purple Haze' (paarse nevel) staat het liefst op een beschutte plaats in de zon of halfschaduw in een vochtige, waterdoorlatende, humusrijke bodem.

 

Snoei en onderhoud:

Bescherm een jonge Storaxboom de eerste jaren tegen strenge vorst met een laag bladeren rond de stam. Deze tuinplant groeit vrij traag en hoeft eigenlijk niet gesnoeid te worden. Knip in het voorjaar dode en vormverstorende takken helemaal weg.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Styrax japonicus 'Purple Haze' | Storaxboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.