U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Goji bessen | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over goji bessen

De Gojibes is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. De bessen worden als superfood verkocht, wat betekent dat ze een hele hoge voedingswaarde hebben en veel verschillende vitamines en mineralen bevatten. De plant (Lycium barbarum) komt ook van nature voor in Nederland. Ze zijn te vinden in de duingebieden. Deze plant wordt ook wel Boksdoorn genoemd. De Gojibes is een struikvormige plant met een grillige groeiwijze. Hij vormt vele lange dunne twijgjes. De Gojibes valt in het voorjaar op door zijn paarsgekleurde bloemetjes die aan de dunne twijgjes verschijnen. Hier ontstaan later in het seizoen de bessen. Eerst zijn deze groen van kleur; later kleuren ze naar opvallend donkeroranje/rood. Wacht met oogsten tot dat ze ook werkelijk deze kleur gekregen hebben. Eerder zijn ze niet rijp en ook niet bruikbaar.

Goji bessen planten

Omdat de Goji bes een vrij wilde en grote struik is, kan hij het beste op een plek worden aangeplant waar het niet erg is dat hij op deze wijze groeit. Het zou zonde zijn als hij een verstorende werking op andere beplanting zou hebben. Zet hem op een plek in de zon en geef hem de ruimte om zich te ontwikkelen. De Goji bessen groeien op elke doorlatende grond. Graaf een royaal plantgat en meng de aarde eventueel met aanplantgrond. Zorg er verder voor dat ook de grond op de bodem van het plantgat goed losgemaakt wordt. Zo kunnen de wortels makkelijk groeien en kan eventueel teveel aan water tijdens natte periodes snel de grond intrekken.

Goji bessen snoeien en verzorgen

Goji bessen hebben weinig tot geen snoei nodig. Als er voldoende ruimte is voor de struik om zich te ontwikkelen, dan kunt u hem de eerste jaren zijn gang laten gaan. Eventueel kunnen kruisende takken weg gesnoeid worden om zo toch een enigszins open takken structuur aan te houden. Dit is voor elke fruitstruik, en dus ook de Goji bessen, goed. Mocht de struik uiteindelijk te groot worden, snoei dan in de wintermaanden of in het vroege voorjaar de breedste en hoogste twijgen voor een deel terug. 

 

Goji bessen zijn extreem gezond en te plukken in de zomer

 

Inspiratie Goji bessen:

De bessen hangen los verdeeld aan de twijgen. Verwacht geen hele grote opbrengst van één struik.

 

De bessen van Goji krijgen een diep oranje kleur wanneer ze plukrijp zijn. De vruchten kunnen zowel vers als gedroogd gegeten worden.

 

De bloemen van deze struik hebben een paarse kleur, maar zijn helaas niet zo opvallend

 

In de zomer zijn de paarse bloemen alleen voor de geoefende kijker of voor de lens van een camera zoals op deze foto mooi zichtbaar. In het echt is de bloeiwijze vrij onopvallend te noemen.

 

De goji bes is een goed winterharde struik die weinig eisen stelt aan de grond

 

De vruchten zijn meestal vrij los verdeeld over de struik. De struik zelf heeft een losse, vrij wilde groeiwijze, maar kan wel goed gesnoeid worden.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.