» Lycium barbarum

Lycium barbarum

Product informatie

Nederlandse naam: Goji bes / Boksdoorn
Bloeitijd: Mei - Oktober
Bloemkleur: Paars
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Pot 11x11 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Augustus - Oktober

Lycium barbarum of Gojibes of Boksdoorn - Informatie:

De Gojibes (ook wel Boksdoorn genoemd) is een sterke, winterharde, redelijk snel groeiende struik, die op arme grond groeit en zeewind verdraagt. Deze tuinplant kent zijn oorsprong in China bij het Himalayagebergte en Tibet. In het voorjaar vormen zich de langwerpige blaadjes. Tijdens de bloei komen er paarse bloemen aan het afhangende éénjarige hout. Na de bloei van de Lycium barbarum ontstaan de langwerpige, ovale vruchten. Eerst zijn ze groen, maar als ze rijp zijn kleuren ze oranjerood; dat ziet er mooi uit. De bessen zijn zeer geneeskrachtig en bevorderen de gezondheid: ze bevatten vitaminen, caroteen, aminozuren, rutine en polysachariden. Ze smaken daarbij goed, ze helpen tegen vervroegde verouderingsklachten, verminderd gezichtsvermogen, luchtwegaandoeningen en duizeligheid. De Chinezen zeggen dat het regelmatig eten van de Gojibes de jeugdigheid in het lichaam vasthoudt. Er kan jam, sap of gelei van gemaakt worden of ze worden gedroogd tot krenten; invriezen kan ook en er kan thee van gezet worden. Deze struikachtige tuinplant heeft scherpe doorns. Daarom is Lycium barbarum ook geschikt om een ondoordringbare haag van wel 150-200 cm mee te vormen. Als hij te groot wordt, kan er in het voorjaar voor de bloei gesnoeid worden. De Boksdoorn kan zowel in de border van elke tuin solitair aangeplant worden of als potplant op het balkon of terras. Aan de grondsoort worden geen eisen gesteld, liefst wel doorlaatbaar en iets vochthoudend.

Lycium barbarum is een bladverliezende tuinplant. Deze Gojibes of Boksdoorn bloeit van april t/m mei met paarse bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 200 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.De Lycium barbarum | Goji bes / Boksdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.