Informatie over perenbomen

Naast appels zijn peren ook zeer bekend en geliefd. Dat is natuurlijk niet gek met de heerlijke smaak die ze hebben. In het Latijns luistert de peer naar Pyrus communis. De perenboom is in zowel België als Nederland al lang in cultuur. De boom is goed winterhard en de vruchten rijpen goed.

Er zijn hand- en stoofperen en in allerlei rassen. Meest bekend zijn de Conference-peer en Gieser Wildeman-stoofpeer. Beide soorten zijn zelfbestuivend en behoeven geen kruisbestuiving door andere rassen. Als u één boom wilt planten kiest u het beste altijd voor een zelfbestuivend ras. Als u meerdere bomen gaat aanplanten kunt u ook kiezen voor verschillende rassen die elkaar bestuiven. Bij iedere fruitboom op Tuinplantenwinkel vindt u hierover de juiste informatie.

Perenbomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Naast de verschillende rassen bieden we ook een ruim assortiment in maatvoering. Bij de peer kunt u kiezen uit (van klein tot groot) patio-, zuil-, laagstam-, halfstam- en hoogstambomen. De maatvoering bepaald de uiteindelijke vorm en grootte van de bomen. Ook in leivormen hebben we ruime keuze in laagstam en halfstam lei-fruitbomen.

Als u meteen karakter zoekt kunt u ook kiezen voor oude perenbomen van de gaard. Ook deze bieden we te koop aan via de webwinkel.

Perenbomen planten

De peer staat het liefst in de zon of halfschaduw. Meer zon zorgt voor een goede rijping van de vruchten. De bomen staan het liefst op wat rijkere (en kalkrijke) gronden met een goede waterhuishouding zoals leem of zavel. Maar op alle doorlatende zandgronden zal de peer ook prima groeien. We raden aan om bij het planten wat aanplantgrond toe te voegen aan de aarde zodat de plant een goede start kan maken.

Perenbomen snoeien

Het beste en makkelijkste snoeit u de perenboom in de winter. Dit omdat er dan het beste zicht is op de kroon en de takken. Snoeien kan echter ook in de rest van het jaar. Houd een aantal hoofdtakken aan en verwijder kruisende en beschadigde takken. Knip verder de zijtakken van de hoofdtakken terug, laat zo'n 10 cm van de zijtakjes staan. Zorg altijd voor een open kroonvorm zodat het zonlicht zo diep mogelijk in de boom kan reiken.

Bestuivingslijst perenbomen van Tuinplantenwinkel.nl:

Variëteit/Perenras Bestuivers (Zelfbestuivend is ZB)
Beurré Hardy Bonne louise d'Avranches, Charneux, Clapp's Favourite, Conference, Doyenne de Comice, Gieser Wildeman, Williams
Bonne Luise d'Avranches Beurré Hardy, Charneux, Bonne louise d'Avranches, Conference, Doyenenne de Comice, Gieser Wildeman
Charneux Beurré Hardy, Charneux, Bonne louise d'Avranches, Conference, Doyenenne de Comice, Williams
Clapp's Favourite Beurré Hardy, Charneux, Bonne louise d'Avranches, Charneux, Conference, Doyenenne de Comice, Williams
Comtesse de Paris Beurré Hardy, Bonne Louise d'Avranches, Clapp's Favourite, Conference
Conference ZB, Beurré Hardy, Charneux, Bonne louise d'Avranches, Charneux, Clapp's Favourite, Concorde, Doyenenne de Comice, Gieser Wildeman, Williams
Concorde ZB, Conference, Doyenne de Comice
Doyenne de Comice ZB, Bonne louise d'Avranches, Clapp's Favourite, Concorde, Conference, Williams
Durondeau ZB, Beurré Hardy, Bonne Louise d'Avranches, Conference, Triomphe de Vienne
Gieser Wildeman ZB, Beurré Hardy, Bonne louise d'Avranches, Conference
Jut / Juttepeer Beurré Hardy, Charneux, Conference
Rote Williams ZB
Saint Remy Beurré Hardy, Conference, Gieser Wildeman
Williams (bon Crétien) ZB, Beurré Hardy, Bonne louise d'Avranches, Clapp's Favourite, Conference, Doyenne de Comice
Zoete Brederode Comtesse de Paris, Gieser Wildeman

 

perenboom staat het liefst in de zon of halfschaduw voor de vrucht

 

Inspiratie Perenbomen:

Let bij het kopen van een peren boom op de bestuivers

 

Bij het kopen van een Perenboom is het belangrijk om te kijken naar de bestuivers van het soort. Omdat u anders geen peren aan uw boom zult krijgen. 

 

Verse peren uit eigen tuin plukken met uw perenboom

 

De Perenboom staat het liefst in de zon, dit bevordert de rijping van de peren. 

 

conference is een veel gekozen peren soort boom

 

De Perenboom kunt u het gehele jaar door snoeien, maar is het beste in de winter. Omdat u dan het beste zicht hebt op de vorm van de kroon en takken.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.