Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over laagstam perenboom

De laagstam is de meest aangeplante variant van de perenbomen. Het assortiment laagstam perenbomen is ook het grootste. We hebben de alom bekende rassen zoals laagstam 'Conference', laagstam 'Williams' en laagstam 'Doyenne du Comice', maar er zijn ook minder bekende soorten zoals laagstam 'Charneux'. Let er bij het maken van uw keuze altijd op of de bomen zelfbestuivend zijn of niet. Dit staat bij elk ras duidelijk aangegeven onder het kopje "product informatie'. Ook de eventueel benodigde soorten voor de bestuiving staan hier aangegeven. 

Laagstam perenboom snoeien en verzorgen

Houdt er rekening mee dat een laagstam perenboom ook uit kan groeien tot een grote boom. "Laagstam betekent" niét "laagblijvend". Als u een klein blijvende perenboom wilt, dan kunt u het beste een keuze maken uit ons assortiment mini perenbomen. 

Het snoeien van een laagstam perenboom kan het beste in de wintermaanden gebeuren. Als het blad van de bomen gevallen is, dan is de structuur van de kroon het beste zichtbaar. Daarnaast verdraagt een perenboom snoei in de wintermaanden goed. Zorg altijd voor een open boom, met zoveel mogelijk naar buiten groeiende takken. Groeischeuten van het lopende seizoen kunnen gedurende het jaar al worden gesnoeid. Laat altijd 5 tot 10 cm van zo'n scheut staan. Hier komen in de loop van de jaren bloemen en vruchten aan; zogenaamd bloemhout.

Laagstam perenboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

We bieden een ruim assortiment aan sterke perenrassen aan in laagstam. De meeste laagstam perenbomen zijn jonge boompjes die zich in uw tuin de komende jaren zullen gaan ontwikkelen tot mooie fruitboom. Daarnaast hebben we ook een aantal rassen oude karakteristieke laagstam perenbomen. Omdat deze bomen allemaal een unieke vorm hebben, worden deze online niet verkocht. Een dergelijke boom kunnen wij niet voor u uitkiezen. Hiervoor kunt u langskomen op ons Planten- en bomencentrum in Knegsel. Om er zeker van te zijn dat de boom van uw keuze op voorraad is, kunt u het beste vooraf even via een e-mailtje naar ons informeren naar de beschikbaarheid. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.