U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Pyrus communis 'Zoete Brederode' - laagstam | Stoofpeer | Tuinplantenwinkel.nl

Pyrus communis 'Zoete Brederode' - laagstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Stoofpeer
Bloeitijd: April - Mei
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Deels ZB, Beurré Hardy, Bonne Louise d'Avranches, Gieser Wildeman
Pluktijd: Oktober
Geleverde stam hoogte: 50 cm
Beschrijving

Pyrus communis 'Zoete Brederode' - laagstam of Stoofpeer 'Zoete Brederode' - Informatie:

Pyrus communis 'Zoete Brederode' - laagstam bloeit in april-mei met decoratieve witte bloemen, die uitgroeien tot een harde, zoete, roodkokende stoofpeer, die in oktober te oogsten is. Stoofpeer ´Zoete Brederode´ is een zeer bekend oud-Nederlands ras en is tot lang in de winter te bewaren. Het voordeel van een laagstamboom is dat hij geschikt is voor een kleinere tuin en het fruit zonder ladder te plukken is. De tuinplant verliest in de winter zijn bladeren en is goed vorstbestendig.

 

Standplaats:

Deze tuinplant staat het liefst in de zon of halfschaduw (hoe meer zon, hoe zoeter de vrucht) in een humusrijke bodem. Pyrus communis 'Zoete Brederode' is matig zelfbestuivend: voor een goede oogst moet ook een van de hiernaast genoemde perensoorten worden aangeplant. 

 

Snoei en onderhoud:

Pyrus communis 'Zoete Brederode' - laagstam is makkelijk te snoeien. Deze fruitboom is geënt op een traag groeiende onderstam, waardoor de boom trager groeit dan normaal. De beste fruitopbrengst verkrijgt u door veelvuldig te snoeien, zodat de boom licht en luchtig blijft, met een beperkt aantal hoofdtakken. De hoogte van de tuinplant bepaalt u hierbij zelf. Vanuit de hoofdtakken zullen elk jaar nieuwe takjes omhoog groeien. Knip deze takjes op 10 cm van de hoofdtak terug. De korte takjes van 10 cm die overblijven worden dikker. Hieraan vormen zich in de loop van de jaren de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchten. Het snoeien van een perenboom dient in wintermaanden te gebeuren, bij vorstvrij weer.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Pyrus communis 'Zoete Brederode' - laagstam | Stoofpeer koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.