Informatie over stoofperenboom

Naast handperen, zijn er de zogenaamde stoofperen. Dit zijn peren die niet eetbaar zijn zonder ze te behandelen. Dit behandelen is doorgaans stoven. Voordat ze gestoofd zijn, zijn ze hard en niet zoet van smaak. Het stoven van peren wordt al heel lang gedaan en vindt ook nu nog altijd plaats. Veelal hobbymatig, maar ook in restaurants staan stoofperen regelmatig op het menu, meestal worden ze dan als bijgerecht geserveerd. 

 

Zijn er verschillende soorten stoofperenbomen?

Er zijn verschillende rassen stoofperen. Het bekendste ras stoofperenboom is Gieser Wildeman. Daarna komt de Saint Remy. Daarnaast heeft Tuinplantenwinkel.nl nog het ras Zoete Brederode in het assortiment. Alle drie de soorten zijn zelfbestuivend, de Gieser Wildeman en Saint Remy het beste, maar voor allemaal geldt dat ze beter zullen dragen als er een ander ras bij in de buurt staat. Kijk bij de specifieke bomen bij de productinformatie welke rassen hiervoor het beste zijn.

 

Een stoofperenboom in de tuin

Net zoals de handperenbomen, worden ook een stoofperenboom niet zo heel groot. De kroon groeit meer in de hoogte dan in de breedte, zodat hij ook op een kleinere plek uit de voeten kan. Daarnaast kan een stoofperenboom goed tegen snoei, waardoor de kroon goed in vorm te houden is. Zet een stoofperenboom op een zo zonnig mogelijke plek in de tuin. Hoe meer zon de peren krijgen, hoe beter ze zullen rijpen. 

 

Hoe plant ik een stoofperenboom?

Graaf allereerst een ruim voldoende groot plantgat. Zeker 1.5 keer zo breed en diep als de grootte van de kluit. Op die manier komt de kluit van de stoofperenboom in losse grond te staan. Vermeng daarna aanplantgrond met de bestaande aarde in het plantgat. Dit zorgt er samen met de losse grond voor dat de wortels van de bomen een goede start krijgen en zich goed kunnen ontwikkelen. Bij aanplant van een halfstam of hoogstam stoofperenboom op een open plek, is het aan te raden om een boompaal en band langs de boom te plaatsen. Deze boompaal geeft de stoofperenboom houvast tijdens harde wind. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.