U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Pyrus communis 'Gieser Wildeman' - hoogstam | Stoofpeer | Tuinplantenwinkel.nl

Pyrus communis 'Gieser Wildeman' - hoogstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Stoofpeer
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 35 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend, conference
Pluktijd: Oktober
Geleverde stam hoogte: 180 cm
Beschrijving

Pyrus communis 'Gieser Wildeman' of Stoofpeer 'Gieser Wildeman' - Informatie
Deze hoogstam perenboom zal uiteindelijk uitgroeien tot een echte boom. Geef hem de ruimte die hij nodig heeft om zich te ontwikkelen. Al het fruit, dus ook de peer, rijpt het beste in de zon. Geef deze fruitboom daarom een zo zonnig mogelijk plekje in uw tuin. Eind mei tot begin juni komen de witte bloemen met roze meeldraden te voorschijn. Pyrus communis 'Gieser Wildeman' heeft bruin/gele vruchten. Deze perensoort wordt gebruikt om te stoven(roodkokend). Ook leuk om toe te passen in een fruit- of groentetuin. De Stoofpeer 'Gieser Wildeman' is zelfbestuivend en heeft dus geen andere bomen nodig om vruchten te dragen.

 

Onderhoud en snoei:

Snoeien van de Pyrus communis 'Gieser Wildeman' kan het beste in de winter gebeuren. Zorg uiteindelijk voor een open boom met een aantal hoofdtakken, vanwaaruit de zijtakken komen. Snoei elk jaar in de winter de lange, dunne scheuten weg tot op 10 cm vanaf een dikkere, houtige tak. De korte takjes van 10 cm die overblijven worden dikker. Hieraan vormen zich in de loop van de jaren de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchten.

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Pyrus communis 'Gieser Wildeman' - hoogstam | Stoofpeer koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.