Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over pyrus communis

Pyrus communis is de Latijnse naam van de Perenboom. In Nederland wordt deze naam nauwelijks gebruikt, toch is het internationaal gezien dé naam om de Perenboom mee aan te duiden.

 

Hoe snel groeit een Pyrus communis?

De Pyrus communis is van de gangbare fruitbomen (peer - appel - pruim - kers) de traagst groeiende. De kroon is daarbij smal opgaand, wat betekent dat de boom meer in de hoogte dan in de breedte groeit. Is er maar weinig ruimte voor een grote kroon, maar wilt u toch een fruitboom in de tuin, dan is de Pyrus communis in dat geval de beste keuze. Daarnaast laat de perenboom zich ook nog eens prima in vorm snoeien. Hij verdaagt een jaarlijkse snoeibeurt goed. 

 

Hoe snoei en verzorg je de Pyrus communis?

Mocht er vormsnoei nodig zijn, dan kan dit het beste in de wintermaanden gebeuren. De boom is dan kaal, waardoor de vertakkingen het beste zichtbaar zijn. Zorg ervoor dat vormverstorende takken (bijvoorbeeld elkaar kruisende takken) gesnoeid worden. Wordt de kroon van de Pyrus communis te groot, dan kan de kroon ingekort worden. Ook dikkere takken mogen afgezaagd worden, maar beter is het om te voorkomen dat de kroon (veel) te groot groeit. Het fruit komt aan overjarig hout. Het is daarom belangrijk om jaarscheuten niet in zijn geheel weg te snoeien, maar altijd ongeveer 10 cm te laten staan. Deze korte scheutjes worden in de loop van de jaren dikker, waarna er bloemen en vruchten aankomen. Een Pyrus communis met een grote hoeveelheid aan korte scheutjes is het beste voor een goede vruchtdracht. Dit geldt zeker ook voor de leivormen van de perenboom

 

Is de Pyrus communis zelfbestuivend?

Er zijn zeker rassen die zelfbestuivend zijn, maar lang niet allemaal. Als er maar één perenboom komt te staan, is het dus belangrijk om te kiezen voor een zelfbestuivende soort. Denk hierbij aan de Pyrus communis 'Conference', Pyrus communis 'Doyenne du Comice' of de Pyrus communis 'Gieser Wildeman'.

 

Zijn er ook oude Pyrus communis bomen te koop?

Op ons Planten- en bomencentrum in Knegsel hebben we altijd een groot assortiment aan oude Perenbomen op voorraad. Bijna altijd zijn het zelfbestuivende rassen, zodat er aan een enkele boom gewoon vruchten komen. Deze oude Pyrus communis bomen worden niet op Tuinplantenwinkel.nl verkocht omdat elke boom uniek is. Wij kunnen daarin de keuze voor u niet maken. Zo'n boom moet u echt zelf uit komen kiezen in onze winkel.

 

Pyrus communis geeft al vanaf jonge leeftijd veel vruchten

 

Inspiratie Pyrus communis:

In het voorjaar bloeit de Pyrus communis met een witte bloesem

 

Pyrus communis bloeit in het vroege voorjaar met zuiver witte bloesem. De bloemen verschijnen aan het oude hout op zogenaamde kortloten. Door zomersnoei kunt u de vorming van bloemhout stimuleren.

 

De vruchten van een Pyrus communis zijn plukrijp richting het najaar

 

Pyrus communis staat het liefst op een zonnige standplaats op goed doorlatende maar enigszins vochtige grond. Kalkrijke grond zorgt voor extra smaakvolle vruchten. Op zandgrond kunt u daarom jaarlijks kalk strooien. De vruchten rijpen af richting het najaar.

 

Pyrus communis kent vele variëteiten met zowel grote vlezige peren als kleine peren met vast vruchtvlees ook wel stoofperen genoemd

 

De vruchten van een Pyrus communis variëren van grote bonkige vruchten tot kleine vruchten die meestal alleen geschikt zijn voor stoofgerechten.

 

Pyrus communis

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.