Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over lei perenboom

Wanneer er geen ruimte is voor een normale fruitboom met bijbehorende kroon, dan kan een fruitboom in leivorm uitkomst bieden. Door de compacte groeiwijze en lei perenbomen in verschillende vormen, is er voor elke plek wel een geschikte variant te vinden. De kleinere lei perenbomen zoals de U-vorm perenbomen zijn ook uitermate geschikt om in een pot op het terras of balkon te zetten. Mochten zelfs de leivormen te groot zijn, kijk dan eens bij de zuilpeer. Dat is de kleinst mogelijke vorm van een fruitboom.

Lei perenboom snoeien en verzorgen

De takken van een lei perenboom zijn gedwongen om in een bepaalde richting te groeien. De takken zijn aan bamboestokken geknoopt en worden op die manier in de gewenste richting gehouden. Nieuwe scheuten gaan weer hun eigen weg en volgen de natuurlijke groeiwijze van de perenboom. Als een lei perenboom een aantal jaar niet gesnoeid wordt, zal de natuurlijke vorm van de boom weer zichtbaar worden en dat is niet wat men wil. Zorg daarom dat de lei perenboom regelmatig (minimaal 1x per jaar) gesnoeid wordt. Zo blijft de gewenste leivorm behouden. Het snoeien kan het beste in de wintermaanden gebeuren. Dit verdraagt een lei perenboom goed. Knip de scheuten van het afgelopen seizoen terug, maar laat ongeveer 5 tot 10 cm staan. Aan deze kleine overgebleven stompjes zullen in de loop van de jaren bloemen en vruchten komen te hangen.

Lei perenboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

We bieden een ruim assortiment van verschillende lei perenbomen aan. Zo zijn er de lei perenbomen met horizontaal geleide takken. Dit zijn bijvoorbeeld de hoogstam Lei-peer 'Conference' Basic voor boven een muur of schutting of de laagstam Lei-peer 'Conference' voor aanplant tegen een muurtje of schutting. Daarnaast zijn er de lei perenbomen met verticaal geleide takken. Dit zijn de zogenaamde U-vorm perenbomen. Deze zijn er ook als oudere boom met een Dubbele U-vorm. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.