Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over helenium

In de border met siergrassen waar kleur gewenst is, kun je eigenlijk niet om Helenium heen en dat is ook helemaal niet erg! Helenium is een vaste plant met een opvallende bloeiwijze. De bloemen trekken vlinders en bijen naar uw tuin. Zoals gezegd is het een ideale plant om te combineren met verschillende soorten siergrassen, maar ook in de vaste planten border komt de Helenium heel goed tot zijn recht. 

Helenium kopen op Tuinplantenwinkel.nl

De oudste soorten Helenium worden vrij hoog. De uitbundige en lange bloei wordt gewaardeerd, maar de hoogte niet altijd, vandaar dat er de laatste jaren komt steeds meer vraag naar laagblijvende Helenium is. Tuinplantenwinkel.nl heeft hiervoor de Helenium 'Short 'n Sassy' in het assortiment. Deze soort wordt maximaal 50 cm hoog en kan daardoor ook in een kleinere border goed worden toegepast. 

Helenium planten

Geef Helenium bij voorkeur een plekje in de volle zon. Daar gedijt deze tuinplant het beste. Ook in de halfschaduw zal hij zeker goed groeien, maar de mooiste bloei vindt in de zon plaats. Helenium stelt verder weinig specifieke eisen aan de bodem. 

Helenium snoeien en verzorgen

Ook qua snoei en onderhoud vraagt Helenium weinig aandacht. Knip de afgestorven delen van de plant in de wintermaanden of ander uiterlijk in maart weg. In het voorjaar komen er al snel nieuwe scheuten uit de grond tevoorschijn. Verder kan de plant in de wintermaanden een keer gescheurd worden. Na het scheuren kan Helenium weer terug geplant worden in de border, eventueel met toevoeging van wat aanplantgrond.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.