Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over bodembedekkers zon

Wat is er heerlijker dan genieten van de zon? Voor deze zonliefhebbende bodembedekkers is er maar één antwoord. Ze voelen zich prima thuis in de zon en zorgen voor een gesloten border. Dat maakt het onderhoud van de tuin een stuk makkelijker. Bodembedekkende planten groeien dicht als één zode of groeien zo dicht naar elkaar toe dat de aarde volledig in de schaduw komt te liggen. Hierdoor krijgt onkruid geen kans zich te ontwikkelen.

De meest toegepaste bodembedekkers voor een zonnige standplaats zijn de Cotoneaster dammeri, Waldsteinia ternata en Alchemilla mollis. Die laatste is wel bladverliezend in de winter maar staat er in het voorjaar weer snel fris bij. Zowel Cotoneaster als Waldsteinia zijn geen rijke bloeiers en worden voornamelijk geplant vanwege het blad en de sterke eigenschappen v.w.b. groei en ziektegevoeligheid.

Wilt u een plant met meer kleur in de vorm van bladkleuren en bloemen, denk dan eens aan de Geranium vaste planten, Aster, Dianthus of Heuchera. Houdt er wel rekening mee dat bij een groot deel van deze planten, bovengronds (deels) afsterft. In het voorjaar komen de planten ieder jaar weer fris naar boven.

Bodembedekkende planten voor de zon kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij bodembedekkers is het belangrijk dat u voldoende planten per vierkante meter gebruikt. Dan zorgt u ervoor dat de bodem snel en goed dichtgroeit. Na het aanplanten raden we aan het onkruid dat tussen de planten begint te groeien zo snel mogelijk te verwijderen. Dit bevordert de aangroei van de tuinplanten. In de webwinkel vindt u op elke productpagina de door ons aanbevolen hoeveelheid per vierkante meter. Wij geven aangroeigarantie op alle planten en bomen.

Bodembedekkers zon

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.