Phlox subulata 'Emerald Cushion Blue'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Vlambloem
Bloeitijd: April - Juni
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Phlox subulata 'Emerald Cushion Blue' of Vlambloem

Phlox Emerald Cushion Blue is net zoals alle lage soorten van de Vlambloem een zeer geschikte plant voor aan de rand van de border, of als randplantje, hangend over een muurtje. Phlox subulata 'Emerald Cushion Blue' krijgt in het voorjaar blauwe bloemen. Dit zijn er zoveel dat het eruit ziet als een zacht kussen van blauwe bloemen! Er op gaan liggen zal naar verwachting een minder zachte ervaring opleveren dan gewenst, dus dat kunt u beter achterwege laten. U kunt er ook kleinere vakken tot ongeveer 3 m2 mee beplanten.

Standplaats Phlox subulata Emerald Cushion Blue

Vlambloem staat het liefst in de zon of halfschaduw in een voedselrijke, licht vochtige, waterdoorlatende bodem. Omdat Phlox subulata 'Emerald Cushion Blue' laag blijft en niet teveel eisen aan de grond stelt, is het een zeer geschikte rotsplant.

Phlox Emerald Cushion Blue snoeien en onderhouden

Wat u wel kunt doen, is de Phlox Emerald Cushion Blue na de bloei een kleine snoeibeurt geven, zodat hij daarna aan de voet van de plant nieuwe jonge scheuten zal aanmaken. Dit voorkomt dat er lange bruine twijgen ontstaan die de tuinplant er minder mooi uit laten zien. Phlox subulata 'Emerald Cushion Blue' is in zachte winters groenblijvend. Bij strenge vorst kunnen de blaadjes wel bevriezen. Dit is niet erg, het jaar erop zal de Vlambloem gewoon weer uitschieten.De Phlox subulata 'Emerald Cushion Blue' | Vlambloem koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.