Menu
Geen producten gevonden

»

Phlox subulata 'Emerald Cushion Blue'

Product informatie

Nederlandse naam: Vlambloem
Bloeitijd: April - Juni
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Phlox subulata 'Emerald Cushion Blue' of Vlambloem - Informatie:

Zoals alle lage soorten van de Vlambloem, is ook dit een zeer geschikt plantje voor aan de rand van de border, of als randplantje, hangend over een muurtje. Phlox subulata 'Emerald Cushion Blue' krijgt in het voorjaar blauwe bloemen. Dit zijn er zoveel dat het eruit ziet als een zacht kussen van blauwe bloemen! Er op gaan liggen zal naar verwachting een minder zachte ervaring opleveren dan gewenst, dus dat kunt u beter achterwege laten. U kunt er ook kleinere vakken tot ongeveer 3 m2 mee beplanten.

 

Standplaats:

Vlambloem staat het liefst in de zon of halfschaduw in een voedselrijke, licht vochtige, waterdoorlatende bodem. Omdat Phlox subulata 'Emerald Cushion Blue' laag blijft en niet teveel eisen aan de grond stelt, is het een zeer geschikte rotsplant.

 

Snoei en onderhoud:

Wat u wel kunt doen, is deze tuinplant na de bloei een kleine snoeibeurt geven, zodat hij daarna aan de voet van de plant nieuwe jonge scheuten zal aanmaken. Dit voorkomt dat er lange bruine twijgen ontstaan die de tuinplant er minder mooi uit laten zien. Phlox subulata 'Emerald Cushion Blue' is in zachte winters groenblijvend. Bij strenge vorst kunnen de blaadjes wel bevriezen. Dit is niet erg, het jaar erop zal de Vlambloem gewoon weer uitschieten. 


Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!De Phlox subulata 'Emerald Cushion Blue' | Vlambloem koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.