Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over olijfbomen

Met een olijfboom in uw tuin geniet u thuis van een mediterraans gevoel zonder daarvoor te hoeven afreizen naar Spanje, Italië of bijvoorbeeld Griekenland. Olijfbomen zijn wintergroene bomen met grijsgroen blad en een vaak grijs gekleurde stam. Oudere exemplaren krijgen diepgegroefde stammen en daardoor een verweerd en karakteristiek uiterlijk.

Winterharde olijfbomen?

Olijfbomen houden van veel zon en warmte en worden niet voor niets veel in het mediterraan gebied aangetroffen. In België en Nederland is een olijfboom helaas niet volledig winterhard. Dit geldt voor alle olijfbomen (verhalen over olijfbomen die uit bergachtige gebieden worden geïmporteerd en daardoor wel winterhard zouden zijn, verwijzen wij naar fabeltjesland). Toch kan deze boom prima worden toegepast in de tuin of in een pot. De boom heeft alleen wat extra zorg nodig wanneer het echt koud wordt. De sfeer die u ervoor terugkrijgt tijdens de zomer maar eigenlijk het hele jaar door (de plant is immers wintergroen) is het zeker waard!

Olijfbomen in de winter beschermen

In de winter heeft deze tuinplant in België en Nederland bescherming tegen vorst nodig mocht de temperatuur lager uitkomen dan -7/-8 graden. Elke winter komt dit helaas wel eens voor. U kunt een olijfboom beschermen met vliesdoek of noppenfolie. Vliesdoek heeft onze voorkeur omdat dit doek ademt en het blad zodoende minder snel zal verstikken (met bladval tot gevolg).

Als u een olijfboom in een pot zet is de plant iets gevoeliger voor vorst dan een plant die in de volle grond staat. Het voordeel van een olijfboom in pot is dat u deze wel tijdelijk vorstvrij kunt zetten of op een beschutte plaats (bijvoorbeeld onder een overkapping want daar vriest het veel minder hard).

Olijfbomen in pot kunt u ook extra beschermen door de pot te isoleren. Dit kan door het aanbrengen van tempex of noppenfolie aan de binnenzijde van de pot voordat u de plant in de pot plaatst. U kunt die ook aanbrengen aan de buitenzijde tijdens de winter. De wortels van de plant zijn op die manier extra beschermd.

Olijfbomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Niet alleen palmbomen worden door ons geïmporteerd, maar ook alle olijfbomen halen we zelf uit het buitenland. Onze inkopers zoeken de beste olijfbomen uit, die vervolgens keurig geleverd worden. Het voordeel hiervan is dat we op deze manier concurrerende prijzen kunnen aanhouden en altijd de beste kwaliteit in huis halen.

Olijfbomen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.