Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over haagbeuk

Ook de haagbeuk is een inheemse plant in Nederland en België. Van oudsher wordt ook deze plant veel gebruikt voor hagen wat zorgt voor wat naamsverwarring met de beukenhaag. Officieel zou een haagvorm van deze plant de naam haagbeukenhaag moeten hebben. In het Latijns luistert de haagbeuk naar de naam Carpinus betulus; misschien is het in dit geval het makkelijkste om deze naam te hanteren.

Carpinus lijkt niet alleen in de Nederlandse naamgeving erg op de gewone beuk maar ook de bladvorm en het uiterlijk komen aardig overeen. Het blad heeft echter een duidelijk aanwezige nerf en is gezaagd aan de rand. In de winter is het verschil duidelijker omdat deze haagplant gewoon zijn blad verliest. Alleen heel soms blijft er wat verdord blad hangen.

Haagbeuk of Carpinus snoeien

Anders dan de Fagus sylvatica of beukenhaag is de Carpinus beter bestand tegen nattere gronden of gronden met een wisselende waterstand. Om die reden wordt veel voor deze haagplant gekozen op kleigronden en nattere zandgronden. De plant is een gemakkelijke groeier en kan goed gesnoeid worden met een (elektrische) heggenschaar. Door dit ieder jaar minimaal een keer te doen blijft de haag zijn vorm behouden. De beste tijd hiervoor is rond 21 juni (de langste dag van het jaar). Snoei bij voorkeur op een bewolkte en koele dag om bladverbranding te voorkomen. U kunt de haag eventueel een tweede keer snoeien in het najaar.

Haagbeuk kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De plant laat zich het beste planten tussen medio oktober en eind maart. Tijdens deze periode kunt u de plant kopen met een blote wortel of kluit. Dat scheelt veel in de kosten in vergelijking met pot gekweekte planten en ze zijn verkrijgbaar in veel maatvoeringen. Tuinplantenwinkel.nl biedt de planten aan vanaf een hoogte van 40/60 tot 225 centimeter. U kunt direct de gewenste hoogte kiezen. Op de productpagina vindt u ons advies voor het aantal te gebruiken planten per strekkende meter. We raden daarnaast aan om bij het planten aanplantgrond te gebruiken. Dit kunt u vermengen met de aarde in het plantgat of de plantsleuf. Aanplantgrond zorgt voor een optimale aangroei van de planten en een goede voedingsbodem.

We werken alleen met het beste plantmateriaal. Zodra u een bestelling heeft geplaatst worden de planten vers van de kwekerij gehaald, verpakt en bij u thuisbezorgd. Wij geven aangroeigarantie op alle planten en bomen.

Haagbeuk

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.