Fagus sylvatica (Groene Beuk) - in pot

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Groene beuk
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - Schaduw
Planttijd: Jaarrond
Verkrijgbaar: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde potmaat: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde hoogte: Maak uw keuze
Beschrijving

Fagus sylvatica (Groene Beuk) in pot of Gewone/Groene beuk in pot - Informatie:

De Fagus sylvatica is de groenbladige variant van de beuk. Het is een bladverliezende haagplant met een mooie herfstkleur. Het blad van deze tuinplant blijft in de winter bruin aan de plant hangen. Hierdoor is de haag het hele jaar door wel dicht. Pas in het voorjaar wanneer het nieuwe blad er aan komt laat de beuk al het oude blad vallen. Bij dit product gaat het om een in pot gekweekt exemplaar. Deze zijn het gehele jaar door aan te planten.

 

Standplaats

Deze tuinplant staat het liefst in de zon of halfschaduw. De grond dient goed doorlatend te zijn. Maak bij het planten de aarde goed los (ook diepere lagen) en voeg wat aanplantgrond toe voor een goede aangroei. De aanplantgrond zorgt voor een luchtigere bodem met veel humus.

Ook in de schaduw kan de beuk goed groeien mits er voldoende (indirect) licht de plant kan bereiken. Onder grote bomen en struiken zal deze plant zich iets minder thuis voelen.

 

Advies aantal per strekkende meter:

 

Maatvoering (in cm.) Aantal per strekkende meter (enkele rij) Aantal per strekkende meter (dubbele rij) Potmaat
60/80 5-6 planten 9-11 planten Ø 17 cm

U kunt de gewenste maatvoering selecteren en vervolgens het aantal bepalen. Dit aantal kunt u eventueel nog wijzigen in uw winkelmand.

Let op!
De pot is NIET meegerekend bij de hoogtemaat van de plant. Het is de daadwerkelijke hoogte van de plant!

 

Snoei en Onderhoud:

De groene of gewone beuk kunt u het hele jaar door snoeien. De meest ideale snoeiperiode voor deze haagplant is eind juni of begin juli. Snoei dus net na de langste dag van het jaar. Hiermee voorkom je dat de plant na de snoeibeurt weer enorm zal uitlopen en u dus gegarandeerd nogmaals plant zult moeten snoeien voor een strakke haag.

De beukenhaag kunt u nog een tweede keer snoeien aan het einde van de zomer of in de herfst/winter wanneer het niet vriest.De Fagus sylvatica (Groene Beuk) - in pot | Groene beuk koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.