Menu
Geen producten gevonden

Informatie over bomen

Het zijn de meest opvallende planten in uw tuin, op straat en op elk plein: bomen. Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen we bomen in allerlei soorten en maten. En de verschillen onderling zijn enorm. Ze zijn herkenbaar aan een stam met daarboven een kroon. De kroon van een boom bestaat uit takken en bladeren. De manier waarop de boom groeit of gesnoeid is, bepaalt de uiteindelijk grootte en omvang. Bij Tuinplantenwinkel.nl hebben we ze daarom voor u onderverdeeld in verschillende groepen:

Sierbomen

Sierbomen zijn bomen zoals ze bedoeld zijn. Hier vindt u geen snoeivorm maar een natuurlijk gevormde kroon; vaak op een stam of juist beveerd (van onder tot boven vertakt). Het zijn soorten die door hun bijzondere blad, bloesem, groeiwijze of kleur een plekje in de tuin verdienen. Sierbomen zijn weer onderverdeeld in bolbomen, zuilbomen, bomen voor de kleine tuin, groenblijvende bomen en bloesembomen. Bekijk alle sierbomen voor ons complete assortiment. In ons filtermenu kunt u vervolgens filteren op bijvoorbeeld de uiteindelijk grootte. Er is daarom voor u een onderverdeling gemaakt in kleine soorten (drie tot vijf meter), middelgrote soorten (vijf tot tien meter) en grote soorten (groter dan tien meter).

Leibomen

Leibomen zijn bomen die zijn aangebonden in een rek (lei). Door de lei ieder jaar te snoeien krijgt u een zichtdicht scherm op stam en creëert u extra privacy in de tuin of voor uw terras. Leibomen zijn een echte specialiteit van Tuinplantenwinkel.nl. De meeste soorten in ons assortiment worden door ons zelf aangebonden. Ons assortiment leibomen bestaat uit meer dan 25 verschillende boomsoorten in verschillende rekformaten. Bekijk snel ons aanbod op deze pagina.

Boogbomen, Dakbomen en Kubusbomen

Naast leibomen zijn er nog meer bomen die door het snoeien en leiden hun vorm krijgen. Boogbomen worden geleid over een boogvorm zodat u in de tuin van een natuurlijke tunnel of prieel kunt genieten. Bij dakbomen worden de takken in een horizontaal vlak aangebonden en ontstaat een natuurlijke parasol. Dat is natuurlijk heerlijk tijdens warme zomerdagen. Tenslotte bieden wij in ons assortiment vormbomen ook Kubusbomen aan. Bij deze wordt de kroon ieder jaar in een kubusvorm terug gesnoeid. De strakke vorm van de kubusboom kan aansluiten bij een strak vormgegeven tuin of juist zorgen voor structuur in een tuin met veel lossere plantvormen.

Kleine bomen op stam

Als u een kleine boom zoekt voor in uw plantenbak of smalle border, dan zijn kleine bomen op stam waar u moet kijken. Hier vindt u bijvoorbeeld sierwilgen op stam, hortensia’s op stam en kleine olijfbomen. Al deze bomen zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar.

Exotische bomen

Steeds vaker worden bomen toegepast die de tuin voorzien van een exotisch tintje. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een divers assortiment palmbomen en olijfbomen. Door de zachtere winters zijn olijfbomen en palmbomen steeds beter toe te passen. Vooral in beschutte (stads)tuinen zijn ze steeds beter winterhard. Bij de producten zelf vindt u de informatie die deze planten nodig hebben bij strengere vorst.

Bomen kopen doet u vertrouwd bij tuinplantenwinkel.nl

 

Bomen worden in diverse maten en soorten aangeboden op Tuinplantenwinkel.nl

 

Inspiratie:

Aan de voorkant van een huis geven bomen zowel privacy als prachtige bloesem en bladeren

 

Inspiratievoorbeeld

In deze tuin geven de bladeren van diverse soorten bomen een ware pracht aan herfstkleuren

 

Inspiratievoorbeeld

 

Verschillende maten en soorten bomen geven een diversiteit aan kleuren, vormen en hoogtes in uw tuin

 

Inspiratievoorbeeld

 

Video's Bomen:

 

 

Inspiratievideo

 

 

Inspiratievideo

 

 

Inspiratievideo

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.