Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over carpinus betulus

Carpinus betulus is een boomsoort die vele toepassingen kent. Hij komt het meeste voor als haag, maar kan ook als gewone boom aangeplant worden. En daarnaast als blokboom, boogvorm, pilaar, leiboom, etc. In tegenstelling tot de Beuk, waar de Carpinus betulus veel op lijkt, kan de bast wél tegen zonlicht. Hij heeft daardoor geen bescherming om de stam nodig.

Haagbeuk of beukenhaag?

De Nederlandse naam van de Carpinus betulus is Haagbeuk. Hij lijkt veel op de Beuk, waarvan de Latijnse naam Fagus sylvatica is. De Fagus sylvatica wordt heel vaak als haag aangeplant, en zo'n haag wordt dan beukenhaag genoemd. De term beukenhaag en de boomsoort Haagbeuk worden, logisch, heel vaak door elkaar gehaald. De boom die hier omschreven wordt, is dus de Haagbeuk.

Carpinus betulus als boom

De Carpinus betulus kan als boom aangeplant worden. Het is een hele makkelijke, sterke boomsoort. Als hij de ruimte heeft, dan groeit de Haagbeuk uit tot een grote boom met een vrij ronde kroon. Hij past dan ook niet in een kleine tuin. Daarnaast zijn er andere soorten Haagbeuk die wel in een kleinere tuin aangeplant kunnen worden. Zo is er de Carpinus betulus 'Monumentalis'. Dit is een traaggroeiende variant die een gedrongen en smalle groeiwijze heeft. Verder kan de Carpinus betulus goed gesnoeid worden, zodat er ook een pilaarvorm van gemaakt kan worden, die ook in een kleinere tuin prima kan groeien. 

Carpinus betulus snoeien

Zoals gezegd verdraagt de Carpinus betulus snoei zeer goed. Hierdoor wordt hij in vele gedaantes aangeboden. Bent u op zoek naar een leiboom, blokboom, zuilboom, haag of een hoogstam boom? U zult de Carpinus betulus altijd tegenkomen. De Carpinus betulus laat zich werkelijk naar al uw wensen vormen!

Carpinus betulus

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.