Carpinus betulus 'Fastigiata' - beveerd

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Zuil-Haagbeuk
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Geel/bruin (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - Schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 32 cm
Door ons geleverde hoogte: 250/+ cm
Beschrijving

Carpinus betulus 'Fastigiata' - beveerd of Zuil-Haagbeuk - Informatie:
De Carpinus betulus 'Fastigiata' heeft vrij rechtopstaande takken, waardoor hij een zuilvormige groeiwijze heeft. Deze Zuil-Haagbeuk kan worden gebruikt als laan- en straatboom vanwege zijn smalle groei. Ook in de kleinere tuin komt hij goed tot zijn recht als smalle boom. Tijdens de bloeiperiode in april verschijnen onopvallende, geelgroene bloemen. De bladeren zijn groen en gekarteld; in de herfst worden de bladeren geel. In de winter verliest hij zijn blad. De leveringshoogte bedraagt 250 tot 300 cm. Uiteindelijk kan deze tuinplant als boom 15 tot 18 meter hoog worden met een brede, eivormige kroon.

 

Onderhoud en snoei:

Aan de bodem worden geen bijzondere eisen gesteld, elke goed doorlaatbare grond is geschikt en verharding wordt ook verdragen. De standplaats maakt niet uit; kan in de zon, maar ook in de schaduw. Carpinus betulus 'Fastigiata' is verder vorstbestendig en niet windgevoelig. Het best kunt u Haagbeuk als haag, twee keer per jaar te snoeien. In het vroege voorjaar en nog eens rond de langste dag (21 juni). Extra bemesting als haagplant is nodig. Maak verder de grond rond de stammen voldoende doorlaatbaar.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Carpinus betulus 'Fastigiata' - beveerd | Zuil-Haagbeuk koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.