Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over wintergroene siergrassen

Wintergroene siergrassen zijn een belangrijke groep planten in de tuin. Deze siergrassen met hun opvallende bladkleur en -vorm, geven in de winter kleur aan de border en zijn daarmee een belangrijk onderdeel van de groene basis van de tuin. Wanneer de vaste planten en heesters uitgebloeid zijn, geven de gracieuze pluimen en langwerpige bladeren van de groenblijvende grassen nog steeds sfeer aan uw tuin. Wintergroene siergrassen hebben niet meer dezelfde kleur groen als in het voorjaar en de zomer, maar juist deze verkleuring past perfect bij de tijd van het jaar en combineert prachtig met een laagje rijp of sneeuw.

 

Wintergroene siergrassen blijven bijna allemaal vrij laag. Er bestaan helaas geen groenblijvende siergrassen die hoog zijn. Helaas, inderdaad, want we krijgen hier regelmatig vragen over. Het alternatief daarvoor zou Bamboe zijn, maar dat heeft wel een geheel andere groeiwijze. Terug naar de lage wintergroene siergrassen. Het assortiment hiervan is gelukkig uitgebreid, zodat er voor elke situatie een geschikte variant te vinden is. Veel van deze soorten zijn uitermate geschikt om een vak mee te beplanten, omdat de lage siergrassen een bodemdekkende groeiwijze hebben. 

Welke soorten Wintergroene siergrassen zijn er?

Wanneer u een rustig beeld in uw tuin wil creëren, kiest u voor een groenbladige soort, zoals Liriope muscari of bijvoorbeeld de Carex foliosissima 'Irish Green'. Deze soorten groeien het beste op een plek in de schaduw of halfschaduw. Op een zonnige plek, kan Carex morrowii 'Variegata' goed uit de voeten. Bij de Deschampsia cepitosa blijft het blad groen, maar kleuren de pluimen bruin geel en dit geeft ze in de winter een mystieke en delicate uitstraling.

 

Zoekt u Wintergroene siergrassen die afsteken tegen de groene bladkleur? Dan is de Ophiopogon planiscapus 'Niger' met zijn nagenoeg zwarte blad een goede optie, maar er zijn ook verschillende bonte Carex soorten met groen-wit of groen-geel gekleurd blad. Verder is er natuurlijk nog de Festuca glauca 'Intense Blue' met zijn blauwe bladkleur. 

Hoe kunt u Wintergroene siergrassen snoeien? 

De meeste wintergroene siergrassen hebben weinig onderhoud nodig. Het enige moment dat ze even de aandacht nodig hebben, is na de winter. Als het streng gevroren heeft, bestaat de kans dat de uiteinden van de bladeren bruin zijn geworden. Ook als er langdurig sneeuw op de wintergroene siergrassen gelegen heeft, kan de plant wat minder fraai uit zijn winterslaap ontwaken. Als dit het geval is, knip de grassen dan in maart tot op zo'n 10 a 15 cm boven de grond terug. Er zullen snel nieuwe gezonde bladeren vanuit de grond groeien zodat u snel weer van een mooie plant kunt genieten.

 

Deze manier van snoeien geldt voor alle wintergroene siergrassen. Is siergras groenblijvend dan heeft het vaak de neiging om zich na verloop van tijd uit de grond omhoog te groeien. Doordat de planten groeien, worden de pollen van de wintergroene siergrassen steeds groter en hoger. Door de pol uit te graven en hem iets dieper terug te planten, brengt u hem weer terug op gelijke hoogte met de rest van de bodembedekkers in uw tuin. Als de lage wintergroene siergrassen in elkaar groeien, kunt u ze ook vrij eenvoudig terug in proporties brengen door ze te splitsen en terug te planten. Zo vernieuwd u de plant en frist gelijk de tuin op. Ook in een plantenbak of bloembak doen de wintergroene siergrassen het goed.  

Groenblijvende grassen kopen op Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u verschillende wintergroene siergrassen. De kenmerkende eigenschappen van lage wintergroene siergrassen komen het beste tot hun recht door ze in groepjes bij elkaar te plaatsen. Wanneer u dit doet, zijn ze perfect met elkaar te combineren en zal er in de winter altijd iets groens te zien zijn. Door te variëren met hoogtes en bladkleur geeft dit een mooi effect aan uw winterse tuin.  

 

Wij leveren alle wintergroene siergrassen binnen 2 tot 7 werkdagen zelf bij u thuis en wanneer u ze op de juiste manier aanplant, geven wij aangroeigarantie. Wij bezorgen in heel Nederland en een groot gedeelte van België.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.