Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over wintergroene siergrassen

Wintergroene siergrassen zijn een belangrijke groep planten in de tuin. Deze siergrassen met hun opvallende bladkleur en -vorm, geven in de winter kleur aan de border en zijn daarmee een belangrijk onderdeel van de groene basis van de tuin. Wintergroene siergrassen blijven bijna allemaal vrij laag. Er bestaan helaas geen hoge wintergroene siergrassen. Helaas, inderdaad, want we krijgen hier regelmatig vragen over. Het alternatief daarvoor zou Bamboe zijn, maar dat schrikt toch vaak af vanwege zijn woekerende groeiwijze. Terug naar de laagblijvende wintergroene siergrassen. Het assortiment hiervan is gelukkig uitgebreid, zodat er voor elke situatie een geschikte variant te vinden is. Veel van deze soorten zijn uitermate geschikt om een vak mee te beplanten omdat ze een bodemdekkende groeiwijze hebben. 

Wintergroene siergrassen kopen op Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden verschillende soorten wintergroene siergrassen aangeboden. Voor wie een rustig beeld wil creëren, kiest voor een groenbladige soort zoals Liriope muscari of bijvoorbeeld de Carex foliosissima 'Irish Green'. Deze soorten groeien het beste op een plek in de schaduw of halfschaduw. Op een zonnige plek, kan Carex morrowii 'Variegata' of Ophiopogon planiscapus 'Niger' goed uit de voeten. Voor wie een tegen het groen afstekende bladkleur wenst is er opnieuw de Ophiopogon planiscapus 'Niger' met zijn nagenoeg zwarte blad, maar er zijn ook verschillende bonte Carex soorten met groen-wit of groen-geel gekleurd blad. Verder is er natuurlijk nog de Festuca glauca 'Intense Blue' met zijn blauwe bladkleur. 

Wintergroene siergrassen snoeien en verzorgen

De meeste wintergroene siergrassen hebben weinig onderhoud nodig. Het enige moment dat ze even de aandacht nodig hebben, is na de winter. Als het streng gevroren heeft, bestaat de kans dat de uiteinden van de bladeren bruin zijn geworden. Ook als er langdurig sneeuw op de wintergroene siergrassen gelegen heeft, kan de plant wat minder fraai uit zijn winterslaap ontwaken. Als dit het geval is, knip de grassen dan in maart tot op zo'n 10 a 15 cm boven de grond terug. Er zullen snel nieuwe gezonde bladeren vanuit de grond groeien zodat u snel weer van een mooie plant kunt genieten. Deze manier van snoeien geldt voor elke wintergroene siergras soort. 

Wintergroene siergrassen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.