» Armeria maritima 'Splendens'

Armeria maritima 'Splendens'

Product informatie

Nederlandse naam: Engels gras
Bloeitijd: Mei - September
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 9 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Armeria maritima 'Splendens' of Engels gras - Informatie:
Zoals de naam 'maritima' al doet vermoeden, is Armeria maritima 'Splendens' inderdaad een plant die het in de kuststreken goed doet. Engels gras is een zoutminnende plant, vandaar dat hij op die plaatsen goed groeit. Maar ook op neutrale gronden, zal deze tuinplant prima groeien. Engels gras stelt weinig eisen aan de grond, maar staat het liefste op een zonnige plaats in de tuin. Gedurende het hele voorjaar en zomer ontstaan er bloemstengeltjes aan de Armeria maritima 'Splendens' waar aan het einde opvallende, bolvormige roze bloemetjes komen, die op een klein stengeltje vrolijk boven het groene polletje uitsteken. Deze tuinplant blijft laag en is wintergroen, waardoor hij ook geschikt is als bodembedekker in de border. Ook als rotsplant is de Armeria maritima 'Splendens' geschikt. Omdat de groeiwijze van deze variant gelijk is aan die met witte bloemen, kunnen ze prima door elkaar aangeplant worden. Grappig detail is dat deze tuinplant ook langs wegen gesignaleerd wordt. Door het strooizout, gedijt Armeria maritima 'Splendens' daar uitermate goed.

Armeria maritima 'Splendens' is een groenblijvende tuinplant. Dit Engels gras bloeit van mei t/m september met roze bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 15 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon.
De Armeria maritima 'Splendens' | Engels gras koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.