Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over mansoor

Mansoor of Asarum europaeum is een wintergroene bladplant die bij voorkeur op schaduwrijke plaatsen staat. Mansoor Asarum europaeum valt het meeste op door zijn decoratieve wintergroene glanzende bladeren. Zet Asarum europaeum niet op een te droge plek, deze vaste plant houdt van een wat vochtigere bodem, maar let op dat het in de wintermaanden niet té nat wordt. Daar kunnen de wortels van Asarum europaeum mansoor van gaan rotten. mansoor komt perfect tot zijn recht als onderbeplanting van bijvoorbeeld grotere heesters.

 

De beste standplaats voor Asarum europaeum of mansoor is de schaduw of halfschaduw. De plant stelt verder weinig eigen aan de grondsoort. Op een goed doorlatende bodem zal Mansoor Asarum europasum altijd aanslaan.

 

Asarum europaeum mansoor is een wintergroene bodembedekker. De mooie niervormige bladeren vormen samen één geheel, zodat de grond volledig bedekt wordt en onkruid nagenoeg geen kans krijgt om zich te ontwikkelen. Voor de bloemen hoeft u Mansoor asarum europaeum niet te kopen. Asarum europaeum mansoor bloeit namelijk met onopvallende bruinrode bloemetjes. Deze bloemetjes zitten verscholen onder de grote bladeren. Het zijn juist die bladeren die de plant aantrekkelijk maken.

 

Mansoor asarum europaeum aanplanten in de tuin

Mansoor is een lage vaste plant. De volwassen hoogte van Asarum europaeum bedraagt ongeveer 10 tot 15 cm. Deze vaste plant kan goed combineren met andere blad planten in de tuin. Zo wordt Asarum europaeum Mansoor vaak in combinatie met bijvoorbeeld Hosta of Brunnera in de tuin toegepast. Een standplaats in de schaduw verdient de voorkeur. Wij adviseren dan ook om Mansoor asarum europaeum niet op een plek in de volle zon te zetten.

 

Borders met hoge heesters of bomen hebben vaak een beschaduwd deel. Asarum europaeum mansoor zijn ideale tuinplanten om in zo'n situatie toe te passen. Waar andere planten op een dergelijke plek in de tuin niet goed zouden groeien, is Asarum europaeum mansoor op een standplaats in de schaduw (of halfschaduw) als onderbeplanting onder struiken en bomen juist op zijn best. De winterhardheid van Asarum europaeum Mansoor is goed.

 

Hij verlangt een wat vochtige grondsoort, wat bij een plek onder bomen nog wel eens lastig kan zijn. Zorg daarom bij aanplanten van Asarum europaeum Mansoor voor voldoende aanplantgrond in het plantgat. Deze aanplantgrond zorgt voor een goede start van de wortels en houdt het vocht beter vast. Geef zeker het eerste jaar na aanplant van de Asarum europaeum Mansoor tijdens warme en droge periodes tijdig en voldoende extra water. Dit bevordert de groei van de plant aanzienlijk!

 

Asarum europaeum mansoor snoeien en verzorgen

Mansoor is een nagenoeg groenblijvende vaste plant, alleen bij strenge vorst of langdurige sneeuwval kan het blad beschadigd raken. Knip het aangetaste blad na de winter weg. Dit geeft meteen al een netter beeld. Geef de tuinplant in het voorjaar een keer voedingstoffen. Dit kunnen bijvoorbeeld meststoffen zoals Culterra of Koemestkorrel zijn. Strooi deze korrels in de periode april mei rondom de Asarum en alle andere tuinplanten. Dit houdt de plant gezond en zorgt ervoor dat hij mooi nieuw blad blijft aanmaken. Voor het geven van voeding aan de bodem kan er ook voor gekozen worden om in de wintermaanden jaarlijks compost rond de plant te strooien. Dit houdt de bodem los en humusrijk en zorgt ook voor de nodige voedingsstoffen.

 

Mansoor kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De meest bekende Mansoor is de Asarum europaeum met zijn nagenoeg ronde glanzend groene bladeren. Daarnaast verkopen we ook de Asarum splendens. Het blad van deze Mansoor is niet rond, maar een meer pijlvormig blad en heeft decoratieve lichtgekleurde vlekken. Beide soorten worden in een zogenaamde P9 pot verkocht. Het zijn bij levering kleine planten en zullen zich op hun uiteindelijke plek in de tuin pas goed gaan ontwikkelen. (Dit is het geval bij nagenoeg alle producten in P9 potjes). Geef de Mansoor de tijd om aan te slaan en te groeien, dan zal hij u na verloop van tijd zeker niet teleurstellen, in tegendeel het is een zeer decoratieve bodembedekker.

 

Alle producten die u bij Tuinplantenwinkel.nl besteld, worden door onze eigen bezorgdienst bij u afgeleverd. Zo is de schade aan een product tijdens transport nagenoeg onmogelijk. Als u de voorkeur heeft om zelf langs te komen op ons Planten- en bomencentrum, dan kan dat ook. Plaats de Asarum eruopaeum Mansoor in de winkelwagen en kies vervolgens voor afhalen. Zodra de bestelling voor u klaar staat, krijgt u een e mail. Daarna kunt u langskomen bij ons afhaalpunt in Knegsel.

 

Veelgestelde vragen over Mansoor

Kan Mansoor in de zon?

Antwoord: Asarum europaeum mansoor zijn vaste plantten die bij voorkeur op een plek in de schaduw of halfschaduw staat. Een plek in de volle zon wordt door Asarum europaeum mansoor niet goed verdragen.

 

Hoe snel groeit Mansoor?

Antwoord: Asarum europaeum mansoor is een wat trager groeiende bodembedekker. De volwassen hoogte van Asarum europaeum bedraagt ongeveer 10 tot 15 cm. Het is daarmee een ideale plant voor een plekje aan de voorkant van de border. Voor toepassing als bodembedekker van een groot vak is de Asarum europaeum of mansoor minder geschikt. Daarvoor groeien deze vaste planten te langzaam. Op een dergelijke plek kunt u beter Vinca minor, of Cotoneaster dammeri gebruiken.

 

Is Asarum europaeum een groenblijvende plant?

Antwoord: Mansoor Asarum europaeum zijn vaste planten met wintergroene glanzende bladeren. De winterhardheid van deze vaste planten is goed. Snoeien is alleen nodig als er na de winter lelijke bladeren aan de Mansoor asarum europaeum zitten. Knip deze lelijke bladeren bij de grond weg, bij voorkeur in het voorjaar in de maanden maart of april.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.