Informatie over mansoor

Mansoor of Asarum is een wintergroene bladplant die bij voorkeur op een plekje in de schaduw staat. Mansoor valt het meeste op door zijn decoratieve groene blad. Zet hem niet op een te droge plek, deze tuinplant houdt van een wat vochtigere bodem, maar let op dat het in de wintermaanden niet té nat wordt. Daar kunnen de wortels van gaan rotten. Hij komt perfect tot zijn recht als onderbeplanting van bijvoorbeeld grotere heesters.

Mansoor snoeien en verzorgen

Mansoor is nagenoeg wintergroen, alleen bij strenge vorst of langdurige sneeuwval kan het blad beschadigd raken. Knip het aangetaste blad na de winter weg. Dit geeft meteen al een netter beeld. Geef de tuinplant in het voorjaar een keer voeding. Dit kan bijvoorbeeld Culterra of Koemestkorrel zijn. Dit houdt de plant gezond en zorgt ervoor dat hij mooi nieuw blad blijft aanmaken. Voor het geven van voeding aan de bodem kan er ook voor gekozen worden om in de wintermaanden jaarlijks compost rond de plant te strooien. Dit houdt de bodem los en humusrijk en zorgt ook voor de nodige voedingsstoffen.

Mansoor kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De meest bekende Mansoor is de Asarum europaeum met zijn nagenoeg ronde glanzend groene bladeren. Daarnaast verkopen we ook de Asarum splendens. Het blad van deze Mansoor is niet rond, maar een meer pijlvormig blad en heeft decoratieve lichtgekleurde vlekken. Beide soorten worden in een zogenaamde P9 pot verkocht. Het zijn bij levering kleine planten en zullen zich op hun uiteindelijke plek in de tuin pas goed gaan ontwikkelen. Geef de Mansoor de tijd om aan te slaan en te groeien, dan zal hij u na verloop van tijd zeker niet teleurstellen, in tegendeel het is een zeer decoratieve bodembedekker.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.