Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over vingergras

Vingergras is een middelhoog siergras dat, afhankelijk van de cultivar, zo'n 100 tot 150cm hoog wordt. Er zijn verschillende sterke en mooie varianten beschikbaar. Vingergras is een siergras met een vrij opgaande groeiwijze en vaak een gele herfstverkleuring. Dit siergras is niet wintergroen. Het loof sterft in de loop van de herfst af. Bij het uitblijven van matige nachtvorst, kan het loof tot in de winter zijn kleur behouden. De kleur van het loof (blad) verschilt per soort. Zo heeft de Panicum virgatum 'Rehbraun' een rood/bruine glans en de Panicum virgatum 'Heavy Metal' juist een blauwachtige metaalkleurige glans. 

Vingergras planten

Vingergras staat bij voorkeur op een zonnige plek. Hij kan ook in de halfschaduw uit de voeten, maar dan zal het blad minder mooi afkleuren, en dat is vaak een van de redenen om juist voor een bepaalde variant te kiezen. Een drogere plek is niet erg voor Vingergras. Zorg er wel voor dat er voldoende voeding in de grond aanwezig is, zodat de plant na het zetten zich goed kan ontwikkelen. Dit kan door aanplantgrond te gebruiken tijdens het zetten. Geef wel extra water tijdens warme en droge periodes om te voorkomen dat het kluitje (zeker het eerste jaar na aanplanten) niet uitdroogt.

Vingergras snoeien en verzorgen

Het blad van Vingergras sterft in de winter af. Hij kan na de winter in maart gesnoeid worden. Knip het blad op zo'n 10 tot 15 cm boven de grond af. Als u het dorre silhouet van het Vingergras in de winter niet mooi vindt, kan de plant ook in de winter al voor een deel worden gesnoeid. Knip de plant dan tot op zo'n 30 tot 40 cm boven de grond af en knip het laatste stuk in maart weg. 

Vingergras

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.