Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over persicaria amplexicaulis

Persicaria amplexicaulis is een zeer lange nazomerbloeier met van juni tot oktober fijne, wit tot donkerrode aren aan lange, stevige bloemstengels. De opgaande bloeiwijze is geschikt als snijbloem. De bronsgroene, afhangende bladeren hebben een mooie herfstverkleuring en vallen daarna af.

 

De Persicaria amplexicaulis is goed winterhard, kan tegen zeewind en luchtverontreiniging en heeft een grote aantrekkingskracht op bijen en vlinders. Naast de Duizendknoop persicaria amplexicaulis speciosa zijn er nog vele andere soorten duizendknoop. Op deze pagina beperken we ons tot de beschrijving van de borderplant duizendknoop persicaria amplexicaulis.

 

Persicaria amplexicaulis of duizendknoop planten

Persicaria amplexicaulis staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vochtige, goed doorlaatbare bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. De kleuren en groeiwijze van de Persicaria amplexicaulis zijn uitstekend te combineren met andere vaste planten zoals Echinacea purpurea (Zonnehoed) en Monarda.

 

De Duizendknoop groeit goed in elke goede tuingrond. De plant kan zowel in de volle zon als in de schaduw op een wat vochtige grond uit de voeten. Duizendknoop persicaria soorten zijn daarmee perfecte bodembedekkers voor grotere vlakken. De Persicaria amplexicaulis Speciosa bijvoorbeeld is hier uitermate geschikt voor. Deze soort kan uitgroeien tot een forse borderplant van 100 cm hoog.

 

Is dit te groot, dan is de Persicaria affinis een goed alternatief. Deze soort blijft een stuk lager en dijt minder uit dan zijn grote broer Persicaria amplexicaulis speciosa. Let wel op dat de plantafstand van beide soorten verschillend is. De grote amplexicaulis speciosa kan een stuk verder uit elkaar aangeplant worden dan de fijnere Persicaria affinis.

 

De Persicaria affinis blijft, in tegenstelling tot de Persicaria amplexicaulis speciosa meestal wintergroen en heeft daarmee het hele jaar sierwaarde.

 

Persicaria amplexicaulis snoeien en verzorgen

Duizendknoop heeft geen speciale verzorging nodig. Snoei in het voorjaar het afgestorven blad en uitgedroogde aren van de Persicaria amplexicaulis weg. Steek te groot geworden planten flink af, scheur ze in flinke pollen en plant ze daarna opnieuw uit. Later in het voorjaar zullen zich nieuwe scheuten met vers blad ontwikkelen.

 

Geef de duizendknoop eventueel jaarlijks wat mest voor het behoud van een goede groei en gezond blad. Strooi een handje organische mestkorrels op de aarde rondom de planten.

 

Welke soorten Persicaria amplexicaulis vaste planten zijn er?

De Persicaria amplexicaulis Blackfield is een graag geziene gast op ons plantencentrum en hij weet van alle soorten Persicaria amplexicaulis het vaakst zijn weg te vinden naar de Nederlandse en Belgische tuinen. Wij denken dat hij zijn sterrenstatus te danken heeft aan zijn opvallende donkerrode bloemen en brede inzetbaarheid. Een iets minder bekende, maar ook gewilde duizendknoop is de Persicaria amplexicaulis 'J. S. Caliente' die tot in Oktober bloeit en ongeveer 60 cm hoog wordt.

 

De Persicaria Speciosa heeft een opvallend grote groeikracht en wordt tot wel een meter hoog. Op zoek naar een Persicaria amplexicaulis met witte bloemen? Dan is de Persicaria amplexicaulis Alba de juiste keuze. Voor roze bloemen, kiest u voor het roze olifantje door de Persicaria amplexicaulis Pink Elephant in uw tuin te planten. Al deze soorten Persicaria amplexicaulis zijn te koop op Tuinplantenwinkel.nl.

 

Wist u dat de klimplant fallopia japonica (Fallopia aubertii of Bruidssluier) ook familie is van de Duizendknoop amplexicaulis. Beide zijn het planten van het geslacht polygonum.

 

Is Persicaria amplexicaulis hetzelfde als de Japanse duizendknoop?

Nee, gelukkig niet. De Japanse duizendknoop is een zeer hardnekkig onkruid dat valt onder de zogenaamde invasieve exoten. Ze zijn wel familie van elkaar, ze dragen allebei de naam duizendknoop. De Duizendknoop persicaria amplexicaulis valt onder de groep van de vaste planten. Ook deze soort kan flink groeien, maar gaat niet woekeren zoals de Japanse duizendknoop planten wel doen.

 

Persicaria amplexicaulis in pot planten, kan dat?

Duizendknoop persicaria amplexicaulis kan het beste in de volle grond aangeplant worden, maar ook in een flinke pot op het terras kan de Duizendknoop persicaria een aanwinst zijn. Later in de zomer zitten er volop bloemen in de Duizendknoop. De bloemen worden druk bezocht door diverse nuttige insecten. Houd er wel rekening mee dat de stengels van deze vaste plant in de wintermaanden grotendeels afsterven. Hierdoor geeft de Duizendknoop persicaria amplexicaulis weinig sierwaarde.

Aangeplant in de volle grond staat deze vaste plant het beste op een plek achterin de grotere vaste planten border. Hij is perfect te combineren met andere tuinplanten die bijvoorbeeld eerder in het jaar bloeien met een andere bloemkleur.

 

Veelgestelde vragen over duizendknoop persicaria amplexicaulis:

Hoe hoog wordt Persicaria Amplexicaulis?

Antwoord: De Duizendknoop persicaria amplexicaulis wordt ongeveer 100 cm hoog. Houd hier zeker rekening mee bij het kiezen voor deze vaste plant als bodembedekker of borderplant. Is er voldoende ruimte, dan

Welke Duizendknoop woekert?

Antwoord: De Japanse duizendknoop is een woekerend onkruid en kan meters per jaar groeien. De Persicaria amplexicaulis speciosa is ook een stevige groeier, maar woekert niet. U kunt hem gerust in uw tuin aanplanten.

Wat is de mooiste Persicaria?

Antwoord: Het is natuurlijk persoonlijk, maar wij van Tuinplantenwinkel.nl vinden de Persicaria amplexicaulis Blackfield een van de allermooiste soorten duizendknoop.

Wat past bij Persicaria?

Antwoord: Combineer de Persicaria amplexicaulis met andere tuinplanten in de vaste planten border. Zorg voor een andere bloeitijd (bijvoorbeeld voorjaar en zomer) en een andere bloemkleur, om zo het hele jaar door een mooie en afwisselende border te hebben.

Is Persicaria wintergroen?

Antwoord: De Persicaria amplexicaulis sterft in de winter af, maar de Persicaria affinis is wel grotendeels wintergroen tijdens niet al te strenge winters.

Kan Persicaria in de schaduw?

Antwoord: De meeste soorten Duizendknoop kunnen prima op een plek in de schaduw uit de voeten.

 

persicaria amplexicaulis is een gemakkelijke tuinplant met witte of rode bloemen

 

Inspiratie Persicaria amplexicaulis:

Persicaria amplexicaulis is een snelle groeier met een rijke bloei in de zomer

 

De rode bloemen van Persicaria amplexicaulis verschijnen in grote getalen boven een flinke pol blad. De planten zorgen snel voor vulling in uw tuin.

 

Persicaria amplexicaulis geeft veel kleur aan uw border of tuin

 

Naast de rode Persicaria amplexicaulis is er ook de wit bloeiende selectie 'Alba' met dezelfde rijke bloei.

 

Persicaria amplexicaulis combineert makkelijk met andere hoge planten zoals anemone en hortensia

 

Combinaties maken met Persicaria amplexicaulis is erg gemakkelijk. Door de natuurlijke uitstraling van de plant combineert deze fraai met siergrassen en bijvoorbeeld herfstanemoon.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.