Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over persicaria amplexicaulis

Persicaria amplexicaulis is een zeer lange nazomerbloeier met van juni tot oktober fijne, wit tot donkerrode aren aan lange, stevige bloemstengels en dus geschikt als snijbloem. De bronsgroene, afhangende bladeren hebben een mooie herfstverkleuring en vallen daarna af. De Persicaria amplexicaulis is goed winterhard, kan tegen zeewind en luchtverontreiniging en heeft een grote aantrekkingskracht op bijen en vlinders.

Persicaria amplexicaulis planten

Persicaria amplexicaulis staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vochtige, goed doorlaatbare bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. De kleuren en groeiwijze van de Persicaria amplexicaulis zijn uitstekend te combineren met Echinacea purpurea (Zonnehoed) en Monarda.

Persicaria amplexicaulis snoeien en verzorgen

Duizendknoop heeft geen speciale verzorging nodig. Knip in het voorjaar alle afgestorven en uitgedroogde delen van de Persicaria amplexicaulis weg. Steek te groot geworden planten flink af, scheur ze in flinke pollen en plant ze daarna opnieuw uit. Spoedig zullen zich nieuwe scheuten ontwikkelen.

Welke soorten Persicaria amplexicaulis zijn er?

De Persicaria amplexicaulis Blackfield is een graag geziene gast op ons plantencentrum en hij weet van alle soorten Persicaria amplexicaulis het vaakst zijn weg te vinden naar de Nederlandse en Belgische tuinen. Wij denken dat hij zijn sterrenstatus te danken heeft aan zijn opvallende donkerrode bloemen en brede inzetbaarheid. Een iets minder bekende, maar ook gewilde duizendknoop is de Persicaria amplexicaulis 'J. S. Caliente' die tot in Oktober bloeit en ongeveer 60 cm hoog wordt.

 

De Persicaria Speciosa heeft een opvallend grote groeikracht en wordt tot wel een meter hoog. Op zoek naar een Persicaria amplexicaulis met witte bloemen? Dan is de Persicaria amplexicaulis Alba de juiste keuze. Voor roze bloemen, kiest u voor het roze olifantje door de Persicaria amplexicaulis Pink Elephant in uw tuin te planten. Al deze soorten Persicaria amplexicaulis zijn te koop op Tuinplantenwinkel.nl.

 

persicaria amplexicaulis is een gemakkelijke tuinplant met witte of rode bloemen

 

Inspiratie Persicaria amplexicaulis:

Persicaria amplexicaulis is een snelle groeier met een rijke bloei in de zomer

 

De rode bloemen van Persicaria amplexicaulis verschijnen in grote getalen boven een flinke pol blad. De planten zorgen snel voor vulling in uw tuin.

 

Persicaria amplexicaulis geeft veel kleur aan uw border of tuin

 

Naast de rode Persicaria amplexicaulis is er ook de wit bloeiende selectie 'Alba' met dezelfde rijke bloei.

 

Persicaria amplexicaulis combineert makkelijk met andere hoge planten zoals anemone en hortensia

 

Combinaties maken met Persicaria amplexicaulis is erg gemakkelijk. Door de natuurlijke uitstraling van de plant combineert deze fraai met siergrassen en bijvoorbeeld herfstanemoon.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.