Informatie over aziatische lelie

Wanneer kan ik Aziatische lelies kopen en planten?

De Aziatische lelie als bol kunt u planten tussen Februari en Mei. De verkoopperiode ligt ook in deze periode. De precieze start- en einddatum is voor een deel afhankelijk van het weer. U kunt hiervoor de site in de gaten houden.

 

Aziatische lelie met grote bloemen combineren met andere vaste planten

De Aziatische lelie is een groep lelies met felgekleurde bloemen. Gezamenlijk kenmerk is dat de bloemen bij deze Lilium soorten naar boven gericht aan de stengels staan. De bloemen van de Aziatische lelie verschijnen in clusters bovenaan stevige stelen die tussen de 60 en 100 centimeter lang worden. Daarmee zijn het vrij compacte planten in vergelijking tot andere groepen lelies. De grote bloemen staan daarnaast vrij compact geclusterd bovenaan de steel. Hiermee onderscheidt de groep Aziatische lelies zich van Oriëntaalse lelies.

 

Door de vele kleuren waarin de Aziatische lelie leverbaar is, combineert hij geweldig met andere vaste planten in de tuin. De lelies worden vrij hoog (tot 100 cm), waardoor ze het beste op een plek achter in de border kunnen krijgen. Plant de lelie bollen ongeveer 15 centimeter (onderkant bol) diep in de grond. De Aziatische lelie bollen bloeien in de zomer en kunnen daarmee met vele andere vaste planten gecombineerd worden.

 

Aziatische lelie planten in goed gedraineerde grond

Dit bolgewas is volledig winterhard en geeft in de tuin jarenlang plezier. Het liefst staat de Aziatische lelie op een zonnige plaats in de grond in de tuin, maar ook enige schaduw wordt goed verdragen. Afdekken van de Aziatische lelie in de winter is niet nodig in tegenstelling tot bij veel andere zomerbloeiende bolgewassen.

 

De Aziatische lelie voelt zich goed thuis in een border met andere tuinplanten zoals vaste planten. De voet van de Aziatische lelie komt dan ook vaak in de schaduw te staan wat de sterkte van de bol ten goede komt. De plant houdt van een gedraineerde, humusrijke bodem. Bij het aanplanten raden wij aan extra aanplantgrond of potgrond met de bestaande aarde te vermengen in het plantgat. Dit geeft de Lilium-bol veel groeikracht voor de eerste jaren. De bollen zijn zo in staat jarenlang bloemen te produceren.

 

Aziatische lelies verzorgen

Tijdens het groeiseizoen kunt u de Aziatische lelie extra bemesten door organische meststof te geven. Strooi deze uit rondom de plaats waar de Aziatische lelie groeit. 

 

Ook in potten kunt u de Aziatische lelie goed laten groeien en bloeien. Door de compacte groei zijn mooi bloeiende Aziatische lelies prima haalbaar. Neem een ruime potten zodat de bollen niet al haar voedingsstoffen verspeeld en ook in het tweede jaar goed tot bloei kan komen. Geef daarnaast ook regelmatig voeding aan de Aziatische lelies voor een nog beter resultaat. In potten zijn de bollen iets gevoeliger voor vorstschade. Bij voorkeur overwintert u de Aziatische lelies in pot dan ook vorstvrij. Zet de potten in zijn geheel dan in koele, vorstvrije ruimte.

 

Aziatische lelies en andere producten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Aziatische lelies zijn verkrijgbaar van Februari t/m Mei. Dit is de tijd waarin zomerbloeiende bollen aangeplant worden. Plant de lelies zo snel mogelijk na ontvangst in uw tuin of potten. Bestellen van de lelies en andere producten is gemakkelijk. Nadat de bestelling bij ons binnen is, gaan wij voor u aan de slag, zodat u de Lelies binnen een aantal dagen in uw tuin kunt planten.

 

Veelgestelde vragen over Aziatische lelies:

Wat is een Aziatische lelie?

Antwoord: Aziatische lelies zijn bollen die in het voorjaar geplant worden. De bloeitijd van de Aziatische lelies is vanaf het begin van de zomer. De plant heeft groene bladeren en vrij grote bloemen en vele opvallende kleuren. Plant de Aziatische lelies op een plek in de zon. De bloei is dan het meest uitbundig.

 

Is de lelie winterhard?

Antwoord: De bollen van de Aziatische lelies kunnen tegen de Nederlandse winter. Aziatische lelies sterven in de wintermaanden helemaal af, waarna ze in het voorjaar erna weer nieuwe scheuten aanmaken. Aziatische lelies bloeien aan het begin van de zomer met bloemen in de meest opvallende kleuren. Als de Aziatische lelies in potten zijn geplant, dan is het belangrijk dat de grond goed vocht doorlaat. Een te natte grond is schadelijk voor de bollen. Als ze te lang te nat staan, dan bestaat de kans dat ze gaan rotten.

 

Wat te doen als een lelie is uitgebloeid?

Antwoord: Uitgebloeide bloemen kunnen direct uit de planten geknipt worden. Verwijder de bladeren zeker niet meteen. Laat dit nog een aantal weken (het liefste nog langer) staan. De bladeren sterven uiteindelijk in de herfst af. Daarna mogen ze bij de grond afgeknipt worden.

 

Kun je leliebollen in de grond laten zitten?

Antwoord: De Aziatische lelies kunnen in de wintermaanden in de grond blijven zitten. Het is belangrijk dat de grond goed waterdoorlatend is. zodat de lelie bollen niet kunnen gaan rotten. Aziatische lelies staan bij voorkeur op een plek in de zon. Ze zullen dan het beste bloeien. De bladeren worden in het najaar bruin en sterven af. Verwijder deze afgestorven bladeren bij de grond.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.