Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over aziatische lelie

Wanneer kan ik Aziatische lelies kopen en planten?

De Aziatische lelie als bol kunt u planten tussen Februari en Mei. De verkoopperiode ligt ook in deze periode. De precieze start- en einddatum is voor een deel afhankelijk van het weer. U kunt hiervoor de site in de gaten houden.

Aziatische lelie

De Aziatische lelie is een groep lelies met felgekleurde bloemen. Gezamenlijk kenmerk is dat de bloemen bij deze Lilium soorten naar boven gericht aan de stengels staan. De bloemen verschijnen in clusters bovenaan stevige stelen die tussen de 60 en 100 centimeter lang worden. Daarmee zijn het vrij compacte planten in vergelijking tot andere groepen lelies. De bloemen staan daarnaast vrij compact geclusterd bovenaan de steel. Hiermee onderscheidt de groep zich van Oriëntaalse lelies.

Aziatische lelie planten en verzorgen

Dit bolgewas is volledig winterhard en geeft in de tuin jarenlang plezier. Het liefst staan ze op een zonnige plaats in de tuin, maar ook enige schaduw wordt goed verdragen. Afdekken in de winter is niet nodig in tegenstelling tot bij veel andere zomerbloeiende bolgewassen.

De plant voelt zich goed thuis in een border met andere tuinplanten zoals vaste planten. De voet van de plant komt dan ook vaak in de schaduw te staan wat de sterkte van de bol ten goede komt. De plant houdt van een goed gedraineerde, humusrijke bodem. Bij het aanplanten raden wij aan extra aanplantgrond of potgrond met de bestaande aarde te vermengen in het plantgat. Dit geeft de Lilium-bol veel groeikracht voor de eerste jaren. De bol is zo in staat jarenlang bloemen te produceren.

Tijdens het groeiseizoen kunt u nog extra organische meststof geven. Strooi deze uit rondom de plaats waar de lelie groeit. 

Ook in pot kunt u de Aziatische lelie goed laten groeien. Door de compacte groei is een mooi bloeiende plant prima haalbaar. Neem een ruime pot zodat de pot niet al haar voedingsstoffen verspeeld en ook in het tweede jaar goed tot bloei kan komen. Geef daarnaast ook regelmatig voeding voor een nog beter resultaat. In potten zijn de bollen iets gevoeliger voor vorstschade. Bij voorkeur overwinterd u de lelies in pot dan ook vorstvrij. Zet de potten in zijn geheel dan in koele, vorstvrije ruimte.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.