Menu
Geen producten gevonden

Informatie over lavendel

Een van de meest tot de verbeelding sprekende tuinplanten is lavendel. Het kruid staat bekend om zijn heerlijke geur, prachtige bloei en het Mediterraans uiterlijk. Dat laatste is niet zo vreemd want veel lavendelsoorten vinden hun oorsprong in het Mediterraans gebied. Voor het klimaat hier zijn maar enkele soorten goed geschikt.

Wij hebben meerdere soorten lavendel in het assortiment. Het meest toegepast is de Lavandula angustifolia. Dit type is het beste winterhard en krijgt stevige bloemstelen. Deze blijven goed overeind staan. Binnen dit type zijn er allerlei verschillende cultivars met blauwpaars, paars, wit en roze gekleurde bloemen. De bloei valt doorgaans in de zomer van medio juni tot half augustus.

Lavendel snoeien en onderhouden

Lavandula is een echte zonliefhebber. Geef deze tuinplant dus een zonnige plaats in uw tuin. Dat betekent minimaal 5 uur per dag zon; het liefst in de middag. Lavendel planten zijn eigenlijk een struik wat betekent dat de plant ieder jaar steeds hoger groeit wanneer u niet snoeit. Een nadeel is dat de plant van onderuit dan snel gaat verhouten en vaak minder mooi bloeit.

Het is daarom belangrijk deze twee keer per jaar goed te snoeien. Direct na de bloei snoeit u de uitgebloeide bloemstengels weg. En snoei ook de bovenste paar centimeter van het blad. In het vroege voorjaar (maart/april) snoeit u de planten zo diep mogelijk terug. Laat nog wel wat grijs blad aan de takken zitten.

Als u alles tot het kale hout (verhoute) deel van de plant weg snoeit, loopt de Lavandula niet meer mooi uit. Wacht wel tot dat de vorst weg is in het voorjaar (begin april), voordat u snoeit. Jonge planten snoei je eventueel 1 of 2 keer extra het eerste jaar. De plant krijgt dan eerder nieuwe groene scheuten.

Door goed onderhoud worden ze mooi vol! Snoeien zorgt ervoor dat de vorming van nieuwe scheuten onderin de lavendelplant extra wordt gestimuleerd. Als je deze niet bijknipt blijft deze tuinplant van binnen eerder vochtig en sterven er mogelijk scheuten af. Uiteindelijk wordt je plant dan kaal van binnen en kun je niet meer diep snoeien.

Lavendel staat behalve op een zonnige plaats ook graag op een kalkrijke grond. Geef daarom een keer per jaar wat kalk indien nodig.

Lavendel kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Geniet u ook zo van de paarse bloemen in deze mooie tuinplant? Tuinplantenwinkel.nl levert uw lavendelplanten in pot. U kunt lavendel het hele jaar door planten en bestellen. Nadat u heeft besteld worden de planten zorgvuldig verzameld. Binnen 2 tot 4 werkdagen na uw aankoop wordt de bestelling bij u thuis bezorgd of kunt u deze ophalen bij ons plantencentrum. Kopen van Lavendel doet u veilig en snel bij tuinplantenwinkel.nl

Lavendel betovert de tuin met prachtige paarse bloemen die heerlijk geuren bij aanraking.

 

Inspiratie Lavendel:

Tussen de lavendel waan je jezelf bijna in Zuid-Frankrijk

 

Tussen de lavendel waan je jezelf bijna in Zuid-Frankrijk.

Lavendel zorgt langs het pad voor een mooie overgang naar de borders

 

Lavendel zorgt langs het pad voor een mooie overgang naar de borders.

 

Ook in een verhoogde border komt de lavendel goed tot zijn recht

 

Ook in een verhoogde border komt de lavendelplant goed tot zijn recht.

 

Video's over Lavendel:

 

 

Lavendel is er in verschillende soorten. Wat is het verschil tussen de Lavandula angustifolia 'Munstead' en de Lavandula angustifolia 'Hidcote'?

 

 

Gebruik bij het planten in een pot of in de volle grond potgrond. Vermeng de potgrond in de volle grond met de aanwezige aarde.

 

 

Met dezelfde bladkleur is de Festuca glauca 'Intense Blue' een geweldige combinatie met de Lavendel.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.