Menu
Geen producten gevonden

Informatie over lavendel

Een van de meest tot de verbeelding sprekende tuinplanten is lavendel. Het kruid staat bekend om zijn heerlijke geur, prachtige bloei en het mediterraans uiterlijk. Dat laatste is niet zo vreemd want veel lavendelsoorten vinden hun oorsprong in het Mediterraans gebied. Voor het klimaat hier zijn maar enkele soorten goed geschikt.

Het meest toegepast is de Lavandula angustifolia. Dit type is het beste winterhard en krijgt stevige bloemstelen die goed overeind blijven staan. Binnen dit type zijn er allerlei verschillende cultivars met blauwpaars, paars, wit en roze gekleurde bloemen. De bloei valt doorgaans in de zomer van medio juni tot half augustus.

Lavendel snoeien en onderhouden

Lavandula is een echte zonliefhebber. Geef deze tuinplant dus een zonnige plaats in uw tuin. Dat betekent minimaal 5 uur per dag zon; het liefst in de middag. Lavendel is eigenlijk een struik wat betekent dat de plant ieder jaar steeds hoger groeit wanneer u niet snoeit. Een nadeel is dat de plant van onderuit dan snel gaat verhouten en vaak minder mooi bloeit. Het is daarom belangrijk de lavendel goed te snoeien. Doe dit twee keer per jaar. Direct na de bloei snoeit u de uitgebloeide bloemstengels weg plus de bovenste paar centimeter van het blad. In het vroege voorjaar (maart/april) snoeit u de planten zo diep mogelijk terug. Laat nog wel wat grijs blad aan de takken zitten. Als u alles tot het kale (verhoutte) deel van de plant weg snoeit, loopt de lavandula niet meer mooi uit.

Lavendel kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Tuinplantenwinkel.nl levert uw lavendelplanten in pot. Deze kunt u het hele jaar door planten en bestellen. Nadat u heeft besteld worden de planten zorgvuldig verzameld. Binnen 2 tot 4 werkdagen wordt de bestelling bij u thuis bezorgd of kunt u deze ophalen bij ons plantencentrum.

Lavendel staat behalve op een zonnige plaats ook graag op een kalkrijke grond. U kunt eventueel Tuinplantenwinkel.nl levert uw lavendelplanten in pot. Deze kunt u het hele jaar door planten en bestellen.

Beoordeeld door klanten met een 9.4 uit 11239 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

iDEAL PayPal MasterCard Visa American Express Bancontact / Mister Cash AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.