Menu
Geen producten gevonden

»

Lavandula angustifolia 'Edelweiss'

Product informatie

Nederlandse naam: Witte lavendel
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Grijs
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Lavandula angustifolia 'Edelweiss' of Witte lavendel - Informatie:

Variant van de alom bekende Lavendel, maar dan met witte bloemen. Lavandula angustifolia 'Edelweiss' bloeit, net als de bekende blauw/paarse soort, in de vroege zomer. De witte variant is iets minder sterk dan de blauw/ paars bloemige soort.  Bijen en vlinders zijn erg blij met de Lavandula angustifolia 'Edelweiss' in uw tuin. Deze soort is een verbeterde versie van de Lavandula angustifolia 'Alba'. Angustifolia betekent smalbladig. De blaadjes van Lavandula angustifolia zijn eerst grijzig, maar worden steeds groener.

 

Standplaats:

De witte lavendel is geschikt voor droge, maar humusrijke grond. 

Zet hem bij voorkeur op een plekje in de volle zon. Dan is de kans het grootst dat de Lavendel volop bloemen krijgt.

 

Snoei en onderhoud:

Na de bloei kunnen de bloemstengels van de Lavandula angustifolia 'Edelweiss' teruggesnoeid worden. Laat het heestertje voor de rest in tact. Pas na de winter, in maart, snoeit u de tuinplant terug tot op zo'n 15 cm boven de grond. Het is belangrijk om dit bij Lavendel planten elk voorjaar te doen. Gebeurt dit niet, dan verhouten de twijgen, verwildert de tuinplant en wordt hij van onder kaal en lelijk.

 

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier! De Lavandula angustifolia 'Edelweiss' | Witte lavendel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.