Informatie over camelia's

Buiten de Rhododendron zijn er maar weinig wintergroene heesters die rijk bloeien. Het is goed zoeken naar wintergroene struik die in de buurt komt bij de bloemenpracht van een Rhododendron. Des te bijzonder is de Camelia, die misschien nog wel kleurrijker is dan de Rhododendron. Camelia is een struik met bloemen in voorjaar of najaar. De hoogte ligt tussen de 1 en 3 meter maar de planten zijn over het algemeen goed te snoeien en dus ook geschikt om laag te houden.

Camellia japonica en Camellia sansanqua

De roos van het voorjaar, dat is een naam die niet zou misstaan voor de Camelia japonica. De grote bloemen die deze plant in het vroege voorjaar toont, maken de plant tot een ultieme eyecatcher. De japonica is daarmee ook de meest bekende camelia in het assortiment. De bloemkleuren lopen erg uiteen; er zijn roze, rode, witte en tweekleurig bloeiende variëteiten. Deze tuinplant voelt zich het beste thuis op een beschutte plek in de tuin. De bloemknoppen zijn namelijk wat gevoelig voor een late nachtvorst.

Naast de Camellia japonica is er de Camellia sansanqua. De sasanqua, ofwel herfstcamelia, begint in november al te bloeien en gaat daar soms mee door tot aan het voorjaar. Dan moet het wel niet te hard vriezen want ook deze knoppen kunnen wegvriezen. Wat bijna niemand weet, is dat de herfstbloeiende camelia ook heerlijk geurt. De groei van de herfstcamelia is wat ijler dan die van de japonica. De bloemen en bladeren zijn ook wat kleiner dan bij de japonica.

Camelia assortiment bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruim assortiment camelia planten. Beide soorten zijn een aanwinst voor iedere tuin. Het zijn mooie heesters, gehouden als groep of solitair. Onze camelia's zijn van de beste kwaliteit. Deze tuinplant houdt van een vochthoudende bodem. Bij het planten van camelia’s is het dan ook aan te raden tuinturf te gebruiken. Doorgaans zijn de meeste planten beschikbaar tussen september en maart. In late lente en zomermaanden is het assortiment vanwege de slechte leverbaarheid kleiner of tijdelijk niet leverbaar.

 

In het voorjaar zijn de bloemen van een camelia niet te missen. Deze rood bloeiende variant steekt prachtig af tegen het donkergroene blad

 

Inspiratie Camelia's:

Camelia's bloeien over het algemeen zeer rijk maar hebben in hun jonge jaren soms nog wat tijd nodig

 

Deze roze bloeiende Camellia japonica bloeit zeer rijk. Vooral op latere leeftijd is de bloei bij camelia's gegarandeerd. De knoppen komen één voor één open wat zorgt voor een vrij lange bloeitijd.

De camellia japonica is een echte voorjaarsbloeier.

 

De Camellia japonica 'Barbara Morgan' bloeit in het vroege voorjaar. Omdat de knoppen zouden kunnen bevriezen bij een late nachtvorst is het belangrijk dat de plant enigszins beschut staat.

 

In de herfst komt de herfstcamelia tevoorschijn

 

Met iets kleinere, vaak half gevulde bloemen heeft de Camellia sasanqua een wat meer natuurlijke uitstraling en zorgt hij voor bloei in de overgang van herfst naar winter; erg bijzonder!

 

Video's over Camelia's:

 

 

 

In deze video vertellen we in het kort de verschillen tussen Camellia japonica en Camellia sasanqua.

 

 

 

Deze Nandina domestica is prachtig te combineren met de camelia. De plant houdt van dezelfde standplaats en zorgt met zijn bladeren voor een leuk contrast.

 

 

 

Camelia's houden van een humusrijke en iets zurige bodem. Wij raden daarom aan om tuinturf te gebruiken bij het planten in de tuin. Als u de plant in een pot wilt plaatsen kunt u het beste potgrond gebruiken.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.