Menu
Geen producten gevonden

Informatie over camelia's

De roos van het voorjaar, dat is een naam die niet zou misstaan voor de camellia. De grote bloemen die de plant in het vroege voorjaar toont, maken de plant tot een ultieme eyecatcher. Deze tuinplant voelt zich het beste thuis op een beschutte plek in de tuin. De bloemknoppen zijn namelijk wat gevoelig voor een late nachtvorst. De Camellia sasanqua, ofwel herfstcamelia, begint in november al te bloeien en gaat daar soms mee door tot aan het voorjaar. Wat bijna niemand weet, is dat de herfstbloeiende camellia ook heerlijk geurt. Van de Camellia japonica is een ruimer assortiment aanwezig in onze webshop. Beide soorten zijn echter een aanwinst voor iedere tuin. Het zijn mooie heesters, gehouden als groep of solitair. Onze camelia's zijn van de beste kwaliteit. Deze tuinplant houdt van een vochthoudende bodem. Bij het planten van camelia’s is het dan ook aan te raden tuinturf te gebruiken. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw tuin ook in het voorjaar voldoende aandacht trekt. 

 

In het voorjaar zijn de bloemen van een camelia niet te missen. Deze rood bloeiende variant steekt prachtig af tegen het donkergroene blad

 

Inspiratie Camelia's:

Camelia's bloeien over het algemeen zeer rijk maar hebben in hun jonge jaren soms nog wat tijd nodig

 

Deze roze bloeiende Camellia japonica bloeit zeer rijk. Vooral op latere leeftijd is de bloei bij camelia's gegarandeerd. De knoppen komen één voor één open wat zorgt voor een vrij lange bloeitijd.

De camellia japonica is een echte voorjaarsbloeier.

 

De camellia japonica bloeit in het vroege voorjaar. Omdat de knoppen zouden kunnen bevriezen bij een late nachtvorst is het belangrijk dat de plant enigszins beschut staat.

 

In de herfst komt de herfstcamelia tevoorschijn

 

Met iets kleinere, vaak half gevulde bloemen heeft de Camellia sasanqua een wat meer natuurlijke uitstraling en zorgt hij voor bloei in de overgang van herfst naar winter; erg bijzonder!

 

Video's over Camelia's:

 

 

In deze video vertellen we in het kort de verschillen tussen Camellia japonica en Camellia sasanqua.

 

 

Deze Nandina domestica is prachtig te combineren met de camelia. De plant houdt van dezelfde standplaats en zorgt met zijn bladeren voor een leuk contrast.

 

 

Camelia's houden van een humusrijke en iets zurige bodem. Wij raden daarom aan om tuinturf te gebruiken bij het planten in de tuin. Als u de plant in een pot wilt plaatsen kunt u het beste potgrond gebruiken.

 

Beoordeeld door klanten met een 9.5 uit 13566 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

PayPal iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.